2020. október 23., péntek

Pásztor Bálint Kovács Elvirának és Ivica Dačićnak is gratulált (Videó)

 

A Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselőcsoportjának nevében Pásztor Bálint felszólalását egy olyan Halid Bešlić idézettel kezdte, mellyel 2012. július 26-án is gratulált Ivica Dačićnak, akit akkor a kormányfői tisztségre neveztek ki.

Ko bi rek’o čuda da se dese, pa Miljacka mostove odnese

            (Ki mondta volna, hogy történhetnek csodák, és a Miljacka hidakat sodorhat el)

– Ki gondolta volna még egy hete, hogy ma Ivica Dačićról, mint a népképviselőház elnökjelöltjéről kell majd vitáznunk? Azt hiszem, ilyen még nem volt, és senki sem gondolta, hogy Ivica Dačić a tizenkettedik összetételű képviselőház elnöke lesz. Arra számítottunk, hogy kormánytag és miniszter lesz, de arra nem, hogy a Szerbia népképviselőházának élére kerül – mondta Pásztor Bálint, és rögtön leszögezte, hogy senki se gondolja, hogy mindezt negatív kontextusban mondta, ugyanis a VMSZ képviselőcsoportja támogatja kinevezését.

Pásztor elmondta, Ivica Dačić személyében először került regnáló pártelnök a Köztársasági Parlament elnöki székébe az 1990-es rendszerváltás óta. A VMSZ-es képviselő Dačić három évtizedes gazdag politikai múltját méltatta és hangsúlyozta, hogy a parlament elnöki tisztség a második legmagasabb rangú pozíció.

Pásztor Bálint sok sikert kívánt Dačićnak és azt mondta, számíthat a vajdasági magyarok támogatására. A VMSZ politikusa egyúttal örömét fejezte ki, hogy a parlamentnek két olyan alelnöke is lesz, akik a nemzeti kisebbségek tagjai: Kovács Elvira (VMSZ), valamint Muamer Zukorlić.

https://szabadmagyarszo.com/2020/10/22/pasztor-balint-kovacs-elviranak-es-ivica-dacicnak-is-gratulalt/

Halid Bešlić Miljacka című dala, melynek refrénjében az Ivica Dačićhoz intézett mondatok elhangzanak:

https://www.youtube.com/watch?v=PlTBOzsABKU

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése