2020. október 5., hétfő

Szabadka: Háromnyelvű feliratok kerültek a buszmegállókra

Szabadka: Háromnyelvű feliratok kerültek a buszmegállókra - A cikkhez tartozó kép

2020. október  5. [ 13:18 ] 

Komoly mulasztást orvosoltunk a hivatalos nyelvhasználat területén, jelentette be közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke. Az új, modern autóbusz megállók kaptak háromnyelvű, szerb, magyar és horvát feliratot.

A közelmúltban, de még az előző önkormányzati mandátum idején több új, úgynevezett okosbusz-megállót létesítettek Szabadkán, azok azonban kizárólag szerb nyelvű, cirill feliratokkal voltak ellátva. A városi képviselő-testület elnökének való megválasztása után Pásztor Bálint azonnal jelezte, hogy a lehető legrövidebb időn belül le kell cserélni a feliratokat háromnyelvűekre. Ezt a polgármesterrel folytatott első egyeztetésén is jelezte.

Az ígéretet a tett követte. A múlt hét folyamán az érintett 6 buszmegálló elnevezései magyarul és horvátul is feltüntetésre kerültek.

Facebook bejegyzésében Pásztor Bálint leszögezi: a VMSZ számára továbbra is prioritás a nyelvhasználati jogok érvényesítése, amely nem lehet alku tárgya a jövőben sem.

Dr. Pásztor Bálint az elmúlt hetekben a VMSZ vezetői társaságában sorra járta Szabadka településeit, hogy közvetlenül a polgároktól tájékozódjon az őket érintő problémákról. Hivatalában ugyanakkor több nemzeti tanács képviselőit is fogadta, hogy a kisebbségi jogok megvalósulásáról, a tanácsok munkájáról érdeklődjön.

N. E.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése