2021. április 12., hétfő

DZVM: Balint Pastor zataškava odgovornost partijskog kolege za rušenje čarde u Selevenjskoj šumi

 DZVM: Balint Pastor zataškava odgovornost partijskog kolege za rušenje čarde u Selevenjskoj šumi

Rušenje Selevenjske čarde, izvor: Facebook

12. 04. 2021

“Na protekloj sednici Skupštine grada Subotice došlo je do sramotnog ponašanja i neprimerenog bahaćenja predsednika Skupštine dr Pastor Balinta”, saopštili su iz Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM), a vezano za reagovanje na odborničko pitanje postavljeno povodom “nezakonitog rušenja privatne svojine čarde Roža Šandor u zaštićenom prirodnom rezervatu Selevenjske šume”, kojim upravlja Park Palić.

“Dr Pastor je u svojstvu najgorih jurišnika naprednog režima u Skupštini pokušao da izvrtanjem činjenica i napadima na opoziciju zataška odgovornost njegovog partijskog kolege i odbornika u Skupštini grada Subotica, dakle, javne ličnosti i političara SVM-a Mesaroš Atile, koji je. kao što se to zna, sa buldožerom ušao u rezervat prirode i bez ikakvog odobrenja vlasnika srušio objekat u privatnoj svojini”, navodi se u saopštenju za javnost.

Iz DZVM-a ocenjuju da je Pastorova argumentacija za takav čin “skandalozna”, jer je on postupak opravdao rečima da se radi o napuštenom objektu u kojem se skupljaju migranti, što “ne može da se prihvati od jednog doktora prava, narodnog poslanika, potpredsednika SVM-a i predsednika poslaničke grupe u republičkom parlamentu, koji bi prvi trebalo da zna da je po Ustavu R. Srbije, na koji se zakleo, privatna svojina svetinja i da se ona ni pod kakvim okolnostima ne može uzurpirati”, te da postoje nadležni organi države koji reaguju u ovakvim slučajevima kada migranti uđu u tuđi objekat.

Kao predsednik Skupštine grada Subotice i narodni poslanik, Balint Pastor je trebalo da pokaže dobar primer za poštovanje zakona i zakonskih propisa i da se ogradi od (ne)dela svog partijskog kolege, smatraju iz DZVM-a, a ne da javnost “sa velikom radošću” obaveštava o tome da Tužilaštvo u Subotici nije pokrenulo gonjenje odbornika Mesaroš Atile:

“Faktički, dr Pastor Balint nam je svima u ovoj zemlji poslao političku poruku da je njima – pošto su na vlasti – sve dozvoljeno! Malo je reći da je ovakva odluka sramotna i da se postavlja pitanje političkog upliva na rad tužilaštva“.

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara najoštrije osuđuje “bahaćenje dr Pastor Balinta i zahteva od njega javno izvinjenje građanima Subotice za izrečene reči i zahteva od Saveza vojvođanskih Mađara da opozove odbornika Skupštine grada Subotice Mesaroš Atilu. U suprotnom će samo potvrditi da se ni po čemu ne razlikuju od svojih koalicionih partnera koje su optuživali za balkanizaciju Subotice“, navodi se na kraju.

Magločistač

https://www.maglocistac.rs/subotica/dzvm-balint-pastor-zataskava-odgovornost-partijskog-kolege-za-rusenje-carde-u-selevenjskoj-sumi


VMDK – a gerinces magyarok pártja
11. april 2021. 20:17



SAOPŠTENJE ZA ŠTAMPU
Sramotno bahaćenje dr. Pastor Balinta predsednika skupštine grada Subotice
Na protekloj sednici skupštine grada Subotice došlo je do sramotnog ponašanja i neprimerenog bahaćenja predsednika skupštine dr Pastor Balinta.
Reagujući na odborničko pitanje povodom nezakonitog rušenja privatne svojine čarde Roža Šandor u zaštićenom prirodnom rezervatu Selevenjske šume pod upraviteljstvom JP Park Palić dr. Pastor je u svojstvu najgorih jurišnika naprednog režima u skupštini republike Srbije pokušao da izvrtanjem činjenica i napadima na opoziciju zataška odgovornost njegovog partijskog kolege i odbornika u Skupštini grada Subotica, dakle javne ličnosti i političara SVM-a Mesaroš Atile, koji je kao što se to zna, sa buldožerom ušao u rezervat prirode i bez ikakvog odobrenja vlasnika srušio objekat u privatnoj svojini.
Skandalozna argumentacija dr Pastora koji je takav čin pravdao napuštenim objektom u kojem se skupljaju migranti ne može da se prihvati od jednog doktora prava, narodnog poslanika, potpredsednika SVM-a i predsednika poslaničke grupe u republičkom parlamentu, koji bi prvi trebalo da zna da je po Ustavu R Srbije na koji se zakleo privatna svojina svetinja i da se ona ni pod kakvim okolnostima ne može uzurpirati, te da postoje nadležni organi države koji reaguju u ovakvim slučajevima kada migranti uđu u tuđi objekat.
Umesto da kao predsednik skupštine grada Subotice, narodni poslanik pokaže dobar primer po poštovanju zakona i zakonskih propisa i ogradi se od (ne)dela svog partijskog kolege, dr Pastor Balinta je javnost sa velikom radošću obavestio o tome da Tužilaštvo u Subotici nije pokrenulo gonjenje odbornika Mesaroš Atile. Faktički dr Pastor Balint nam je svima u ovoj zemlji poslao političku poruku da je njima - pošto su na vlasti - sve dozvoljeno!
Malo je reći da je ovakva odluka sramotna i da se postavlja pitanje političkog upliva na rad tužilaštva.
Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara najoštrije osuđuje bahaćenje dr Pastor Balinta i zahteva od njega javno izvinjenje građanima Subotice za izrečene reči i zahteva od Saveza vojvođanskih Mađara da opozove odbornika skupštine grada Subotice Mesaroš Atilu. U suprotnom će samo potvrditi da se ni po čemu ne razlikuju od svojih koalicionih partnera koje su optuživali za balkanizaciju Subotice.
Izdaje:
DZVM Press
Bečej, 2021.04.11.ž

💬 1️⃣ Majdánon, Rábén, Egyházaskéren a jó állapotú, de lakatlan házakba beköltöznek a migránsok. Lelakják, netán felgyújtják őket. Olyankor fáj a szívünk, kifogásoljuk a magántulajdon rongálását. Netán óvatosan felteszünk egy kérdést a szerbiai parlamentben. Néphős lesz belőle a Pannon RTV, MSzó-ban.
-----------------------------------------
2️⃣ Amikor az egypárti választott képviselő(társa) védett övezetben ledózerolja más magántulajdonát, akkor az "hőstett és a környező lakosokat védi a migránsoktól"(mert a belgrádi parlamentben nem tudott elintézni semmit). Jogászként, hatalomtól ittas, dölyfös, gőgös hangnemben kioktatja másokat arról milyen helyes más magántulajdonát rongálni (szent és sérthetetlen portéka még a szerb alkotmány szerint is, amire felesküdött a jog doktora).
‼️ Végezetül kimondja: a szabadkai ügyészség nem indított eljárást a párttárs ellen magántulajdon rongálás miatt⁉️(Igen, ezek azok akik egy tartományi titkárt, kormány alelnököt is felmentettek, holott hivatali autóval elkaszált egy embert és az belehalt. Nem különös?!)
-----------------------------------------
◾Mi az üzenet?
- Mi vagyunk a hatalom nekünk mindent szabad.
- Lopunk, csalunk, sikkasztunk. Ha kell a házadat is leromboljuk!
- Közszereplőként nem terhel semmilyen felelősség, példamutatás, erkölcsi, törvényi norma.
- Embernek is gyenge, nemhogy magyarnak (Wass Albert után szabadon).
Végezetül egy gondolat bánt engem. Mi lesz ha véletlenül migránsokat látunk Palicson és ott is elindulnak a markológépek privát tulajdont rombolni? 🤔

Csonka Áron

https://www.facebook.com/csonkaaron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése