2011. szeptember 20., kedd

A sikerpropaganda


Korhecz Tamás: Ötven tagozatot terveztek összevonni, az esetek több mint felében eredményesen álltunk ki érdekeinkért
Ettől a tanévtől kezdve megszűnt a magyarság lemaradása, leszakadása


A vajdasági magyar, ha érdeklik a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) körüli történések, nincs abban a helyzetben, hogy nyugodtan átgondolva a jelentéseket, számokat, önállósan alkosson róluk véleményt.
Az MNT honlapján nem találja meg azokat a számokat, amelyek nélkül a modern társadalmakban még egy civilszervezet sem mondhatja magáról, hogy nyílt kártyákkal játszik. A közérdekű részadatok elfedése, rejtegetése, netán eltitkolása, különösen, ha az MNT-ről van szó, egyszerűen megengedhetetlen. Sajnos jelenleg is ez történik.
Mit jelent az, ha Korhecz Tamás, az elnök a Kossuth Rádióban euró százezrekkel számol, amikor egy kollégiumi megaberuházásról és más kisebb befektetésekről beszél? Miért ne tudhatná meg minden rádióhallgató, hogy az eurók mögött Budapesti forintok, vagy belgrádi dinárok vannak?
A példákat és a hiányosságokat – jóllehet az MNT foglalkoztatottjai a legjobban fizetettek közé tartoznak Szerbiában – lehetne tovább sorolni, de nem érdemes. Nem ők a hibásak.
A gondok a politika szintjén jelentkeznek.
Mivel tudja megmagyarázni Korhecz Tamás, a magyar pénzből az MNT által osztott ösztöndíjak kiosztásának kritériumai között továbbra sincs ott a kettős állampolgárság igénylése, vagy a kifejezett készség ennek megszerzésére?
A hiba magyarázata nem maradhat meg a közismert ténynél, hogy Korhecz elnök korábban több tudományosnak szánt megnyilatkozásában is a kettős állampolgárság ellen érvelt.
Csakhogy itt most nem elméleti vitákról van szó. Hanem arról, hogy vajdasági magyar tisztségviselő, hajlandó-e a nemzet ügyeiben a Budapesttel való együttműködésre, vagy sem? S elfogadja-e a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) alkalmazásából eredő kötelezettségeket?
Nos e kérdésekre sikerpropagandával nem adható felelet. Mert a feles eredmény alapján nem állítható, hogy „ettől a tanévtől kezdve megszűnt a magyarság lemaradása, leszakadása”.
Eljött az ideje, hogy a 2008-ban összeállt Magyar Koalíció (MK) pártjai elővegyék a közösen vállalt autonómiakoncepciójukat, s megvizsgálják, mi valósult meg belőle? Mielőbb meg kell fogalmaznunk azokat a törvénymódosítási javaslatokat, amelyek politikai célkitűzésként az autonómiakoncepcióval kapcsolatban újra időszerűvé váltak.

Ágoston András
Vajdasági Magyar Demokrata Párt, HÍRLEVÉL IX. évf. 207. szám, 2011. szeptember 20.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése