2011. szeptember 27., kedd

Letartóztatások a tegnapi temerini incidens miatt

Négy személyt őrizetbe vettek azzal a gyanúval, hogy tegnap (szeptember 26-án – B. A. megj.)délután megverték Bojan O. középiskolást a temerini közgazdasági iskola melletti parkban. A fiúnak eltört az orra és egyik ujja, a gyermekkórházba vitték, ahonnan, miután ellátták, hazaengedték.
Fennáll a gyanú, hogy az incidens nemzeti színezetű, tudósít a 021 Rádió.
A gyanúsítottak 1995-ös születésűek. A rádió értesülései szerint a verekedők közül egy vagy kettő valószínűleg részt vett a szeptember 11-ei incidensben is, amikor öt fiatalt vertek meg. Az incidens után a rendőrség megerősítette a felügyeletet Temerin község egész területén, elkerülendő az esetleges további összetűzéseket. Stevan Krstić, az újvidéki rendőrség parancsnoka azt nyilatkozta, azért fokozták a rendőri jelenlétet, hogy elkerüljék a tömeges gyülekezést.
Gusztony András, temerini községi elnök, aki az esemény után egy órával értesült a történtekről, a 021-nek azt nyilatkozta: „Ez tragédia mindannyiunkra nézve, mást nem mondhatok.”
A verekedő fiatalok egyes nem hivatalos értesülések szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai.

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12387/Letartoztatasok-a-tegnapi-temerini-incidens-miatt.html,2011. szeptember 27. [8:57]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése