2011. szeptember 21., szerda

Leváltották a Pannon RTV igazgatóját

Mihók Rudolf helyett a jövőben Bodzsoni István vezeti a Pannónia Alap által működtetett Pannon RTV-t

A Pannónia Alap alapítói közgyűlése szombati ülésén megerősítette az Alap Kuratóriumának kezdeményezését Mihók Rudolfnak, a Pannon RTV igazgatójának a leváltása kapcsán. A Pannon RTV élén megbízott igazgatóként a jövőben Bodzsoni István áll. A hírt a Magyar Szónak Zsoldos Ferenc erősítette meg, aki a Magyar Nemzeti Tanácsot képviseli a Pannónia Alap alapítói közgyűlésében.
Zsoldos Ferenc elmondta, hogy Mihók korábban maga nyújtotta be lemondását, majd ezt visszavonta. Ennek ellenére személye iránt a kuratórium elkezdte a felmentési eljárást, illetve felmentési kérelemmel fordult az alapítók felé. – Szombaton a döntés végül Mihók Rudolf felmentése mellett szólt. Ugyanezen az ülésen Bodzsoni István személyében ki is neveztük az új igazgatót. Nem végleges, hanem megbízott igazgatóról van szó, aki a pályázat lebonyolításáig tölti be a tisztséget – részletezte Zsoldos.
Lapunk kérdésére, hogy milyen okból kezdeményezte a Pannon RTV-t működtető Pannónia Alap az igazgató leváltását, az MNT alelnöke közölte, hogy az okokkal már csak magán az ülésen szembesült. – Ilyen szempontból nem szeretnék belebocsátkozni a témába, a kuratórium az, amely ügyvezetői szinten az alapot irányítja, az alapítók csupán a nagy döntéseket hozzák meg – tette hozzá Zsoldos.
– Abban nem érzem magam illetékesnek, hogy a probléma egészéről nyilatkozzak. Azt elmondhatom, hogy a felmerülő problémák között az augusztus 20-ai Palicson megtartott Szent István-napi rendezvény közvetítésének a megszakadása is szerepelt – közölte az MNT alelnöke.

P. E.
(Fotó: Diósi Árpád)
Magyar Szó, 2011. szeptember 20., 1. o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése