2011. szeptember 26., hétfő

A rombolás és megfélemlítés céljával

Az MNT és a VMSZ közleményben ítélte el az újvidéki támadást a múvelődési központ ellen

A Magyar Nemzeti Tanács és Vajdasági Magyar Szövetség elkeseredéssel értesült az újvidéki Petőfi Sándor művelődési központot ért hétvégi vandál támadásról. Eddig példa nélküli, hogy egy magyar intézményt ilyen durva, szervezett és kizárólag a rombolás és megfélemlítés céljával érjen támadás.
Közös cselekvésre, összefogásra és együttes fellépésre van szükség ahhoz, hogy elejét vegyük az erőszaknak, hogy megakadályozzuk a nemzetiségi viszonyok megromlását, különös tekintettel az elmúlt napok temerini eseményeire.
Együtt érzünk és szolidaritást vállalunk az újvidéki magyarokkal, a Petőfi tagságával és vezetőségével, egyúttal felajánljuk segítségünket a károk enyhítése és szanálása tekintetében.
Kérjük és követeljük, hogy a bűnüldöző szervek erélyesen és szakszerűen lépjenek fel, azonosítsák az elkövetőket és azok esetleges felbújtóit, annak érdekében, hogy elnyerhessék megérdemelt büntetésüket, olvasható a közleményben.

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12376/A-rombolas-es-megfelemlites-celjaval.html, 2011. szeptember 26. [14:25]




EGYÜTTES FELLÉPÉSSEL A BIZALOM ÉRDEKÉBEN

Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház elnöke és Stevan Krstić, az újvidéki rendőrség megbízott főnöke szombaton ellátogatott a temerini rendőrállomásra, a helyi önkormányzat képviselőinek – Matuska Mihály képviselő-testületi elnöknek és helyettesének, Csorba Bélának – jelenlétében beszélgettek az ottani rendőrfőnökkel, Milorad Šikmannal a településen nemrég történt incidensekről és a közbiztonsági helyzetről.
Egeresi elnök a legerélyesebben elítélte minden extrém csoportosulás és szervezet tevékenységét, annak az eltökéltségének adott hangot, hogy a jövőben is – akárcsak eddig – az illetékes hatóságokkal együttes erővel a nemzeti türelmetlenség és gyűlölet terjedése ellen fognak küzdeni. Azokkal szemben lépnek fel, akik félelmet és szorongást keltenek Vajdaság lakosainak körében. – Békét, biztonságot akarunk szavatolni tartományunk minden lakójának, tekintet nélkül nemzeti, vallási stb. hovatartozásukra. Ez a normális és méltóságteljes élet feltétele. Temerin különösen érzékeny e tekintetben; a szerb belügyminisztériummal közösen mostanáig már sokat tettünk a nemzetek közötti bizalom és elfogadás érdekében. A jövőben is ez lesz a célunk. Meggyőződésem, hogy az illetékesek a lehető legsúlyosabb büntetéseket szabják majd ki azokra, akik rontják a polgárok biztonságérzetét – mondta Egeresi.
A megbeszélésen elhangzott, hogy a jövőben a tartományi és a helyi illetékesek fokozzák a rendőrséggel folytatott együttműködésüket, megelőző módszerekkel igyekeznek majd elejét venni a nemzeti alapon történő incidenseknek.

(szb)
Magyar Szó, 2011. szeptember 26., 1. o.

Hozzászólások (9):

APV
2011. szeptember 26. 17:48 | #9
Egyszer történt csak meg, hogy magyar ember lehetett a tartományi parlament elnöke, de mint mondani szokás teljes a csőd . A függöny lassan legördül, a Sanyi megőszül, ám a közönség tomból mert ingyen nem volt a belépő se, de még drágább lehet a kilépő is .

Gedeon
2011. szeptember 26. 17:11 | #8
mihajló valaki köllött szódáslónak is

Laik
2011. szeptember 26. 16:24 | #7
#6 ... miért nem választottál okosabb padtársat magadnak kumrovecen .... nem vót

Gedeon
2011. szeptember 26. 16:19 | #6
alkalmilag tanulta kumrovecen

vakarcs
2011. szeptember 26. 16:14 | #5
Ez az ember vagy süket vagy annyira egoista hogy nem halja a mások szavát. No nembaj majd jön süketre hallókészűlék.

Gedeon
2011. szeptember 26. 15:58 | #4
meg úgy egyáltalán mikor a Magyar Szó ...

Kiss_Endre
2011. szeptember 26. 15:57 | #3
Már várom, h mit nyilatkozik majd Egeresi, a Petőfiben(Újvidék) történtek kapcsán...

butyok977

2011. szeptember 26. 15:42 | #2
Szóval a lehető legsúlyosabbat... jól van, Sándor. Köszönjük szépen!

Laik

2011. szeptember 26. 09:23 | #1
No majd megtudjuk , ha ....

http://www.magyarszo.com/fex.page:2011-09-25_Egyuttes_fellepessel_a_bizalom_erdekeben.xhtml

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése