2015. április 30., csütörtök

MPSZ: Tiltakozás a lakosság kifosztása ellen


MPSZ: Tiltakozás a lakosság kifosztása ellen
Rácz Szabó László és Miklós Éva a tiltakozó polgárok képviselőivel
A Magyar Polgári Szövetség minden erejével tiltakozik a lakosság kifosztása ellen, hangsúlyozta ma délelőtti zentai sajtótájékoztatóján Rácz Szabó László, a párt elnöke, aki azzal vádolta meg az állami szerveket, hogy bizonyos esetekben maguk sem tartják be a törvényekben foglaltakat.
– A Magyar Polgári Szövetség minden erejével tiltakozik az ellen, hogy kifosszák az embereket, és most ez ellen emeljük fel a szavunkat, ugyanis nap mint nap újabb és újabb gazemberségeket találnak ki arra, hogyan hajtsák be az embereken a pénzt. Kitalálták például azt, hogy csődbiztost tesznek az emberek feje fölé arra az esetre, ha nem fizetnék ki az adótartozást, a vízlecsapolási díjat, az áramköltségeket, és majd jön a csődbiztos, és eladja a fejünk fölül a házat. Nem is tudok jobb módszert elképzelni arra, hogyan lehet elüldözni a magyarságot erről a területről, mert pontosan tudjuk bizonyítani, hogy az állami törvényeket, amelyeket meghoznak, nem egyformán alkalmazzák, hanem délről, ahogy jövünk fölfelé, egyre keményebben, és az ostor vége pontosan azon a magyarságon csattan, amelynek a tulajdona ez a föld, a Délvidék – fogalmazott Rácz Szabó László. – Azt, hogy az állam nem tartja be a saját törvényeit, bizonyítani is tudom, ugyanis magyar nyelvű bizonylatot kértem arról, hogy munkanélküli vagyok – mert én nem azok közé a politikusok közé tartozom, aki mindent megszerez magának, amíg a hatalom közelében van –, de ezt a bizonylatot nem tudták kiadni, mégpedig azzal az indoklással, hogy nincs rá pénz, ugyanis már márciusban elfogyott az erre szánt össze. Ha egy magyar ember nem fizeti be az adóját, akkor jön a csődbiztos, és viszik a feje fölül a házat, és nem érdekli őket, hogy van pénze vagy nincs pénze, de ha az állam nem tudja betartani a törvényben foglalt kötelezettségeit, akkor ez a lehető legnagyobb rendben van. Ezért mi azt mondjuk, és üzenjük Aleksandar Vučić elnöknek, valamint Pásztor Istvánnak is, aki nagy barátságban van Vučić elnökkel, és együtt vállalják a felelősséget azért, ami történik, hogy a mi véleményünk szerint bizony ez is korrupció, nem egyformán alkalmazni a törvényeket az a legcsúnyább korrupció, és így nem fog Szerbia sehova se jutni – tette hozzá a Magyar Polgári Szövetség elnöke.
Az MPSZ sajtótájékoztatóján a vízlecsapolási díj, a csődbiztos, valamint az illetékes szervek intézkedései ellen tiltakozó polgárok képviselői is megjelentek.
H. G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése