2015. április 28., kedd

VMDK: A VMSZ "gazdaságélénkítő" programja saját holdudvaruk pénzelésében nyilvánul meg?


VMDK: A VMSZ "gazdaságélénkítő" programja saját holdudvaruk pénzelésében nyilvánul meg?
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége nagyon botrányosnak tartja azt a táblázatot és annak tartalmát, amit a napokban közöltek egyes magyarországi és vajdasági magyar sajtóházak, olvasható a VMDK ma kiadott közleményében.
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a "Vajdasági magyar közösségek terület és gazdaságfejlesztési stratégiára" épülő "gazdaságélenkítő" programja csak a Vajdasági Magyar Szövetség holdudvarának pénzelésében merüljön ki. A magyarországi támogatásokat nem lenne ildomos és erkölcsös a pártklientúra építésére használni, mert a cél nem a párthoz közeli ötven család vállalkozásának megerősítése, hanem közösségünk egészének gazdasági felzárkóztatása.
Ezért gyors és egyértelmű válaszokat szeretnénk kapni a párt illetékeseitől, milyen nyilvános pályázat alapján választották ki azt a harmincnyolc céget, amelyeket kedvezményes magyarországi támogatásokra javasoltak ? A párthovatartozáson kívül, milyen mérce alapján született meg az a javaslat, hogy annak a Bunford Tivadarnak a cégét, aki a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány vezetője és egyben a VMSZ elnökségi tagja is, 4,5 millió eurós összeggel támogassák? Illetve mi alapján javasolták, hogy fia, Bunford Olivér, mezőgazdasági vállalkozó 3 millió eurós támogatást kapjon? Milyen szempontok szerint javasolták Kern Csabát, a Cim Gas Kft tulajdonosát, Kern Imre, a VMSZ elnökségi tagja, a Vajdasági Nagyberuházási Alap volt igazgatóhelyettese, jelenleg az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium államtitkárának testvérét szintén 3 millió eurós támogatásra? De ezt a kérdést feltehetnénk más, a táblázatban szerepelő vállalkozók esetében is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése