2015. április 21., kedd

Ezek a „változások”





Az évi nyugdíjas buszjegy Belgrádban 407,00 dinárba kerül, Újvidéken 2015,00 dinárba.

Az állam gondoskodik a szmederevói vasgyárról, kemény tárgyalásokat folytat és pénzt fektet bele, mert ott 5.000 munkás dolgozik. Senkit nem kérdeznek, hogy hol van az újvidéki fémipar 20.000 elbocsátott munkása.

A Žeželj híd 16 év után se nincsen befejezve. Belgrádban az utóbbi három évben két új hidat építettek.

A fizetések és a nyugdíjak csökkentésével az évi megtakarítás mintegy 400 millió euró. Az egyik miniszter hibája az államnak 783 millió eurójába került.

Az államot gyanús oklevelekkel és doktorátussal rendelkező emberek uralják, a fiatal képzett emberek szöknek az országból.

2014 márciusában határozottan megígérték, hogy a nyugdíjakat senki nem csökkenti. Hat hónappal a választások után, szeptemberben, másként cselekedtek.

A fizetések és a nyugdíjak három évig be lesznek fagyasztva a mostani szinten.
Az adó növekedett, a villanyáram ismét megdrágul.
Csökken-e az élelmiszerek ára? A gyermekfelszerelések és a babakelengyék? A gázé?  

Az alkalmatlan miniszter büntetni és elbocsájtani akarja a tanügyeseket! A tanügyesek átlagkeresete 35.000 ezer dinár körül van. A bank-kormányzó nő fizetése a tavalyihoz képest 44.000 ezer dinárral növekedett és 579.139 dinárt tesz ki.

A kormány sikere, ha csökkenti a nyomorúságos fizetéseket és nyugdíjakat, vagy ha erősíti a gazdaságot? Az előbbit tették. És ez a második?

MI TUDJUK ÉS JOBBAN DOLGOZNÁNK
Vajdasági Szociáldemokrata Liga (SLV)
Újvidék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése