2015. április 19., vasárnap

A kiborult VMSZ-es bili: akció van, reakció nincs

VMSZ-es legyen a talpán, aki az elmúlt napok felpörgött eseményeit követni tudja! Korhecz bírálni merészelte a Magyar Nemzeti Tanácsot és a Szent Pártot, közben összeomlott az MNT Végrehajtó Bizottsága, ugyanis egy jogi malőr miatt arra "ébredtek", hogy megszűnt a mandátumuk, azaz megszűntek létezni (jogilag).
Mindeközben újabb sajtótörténeti kulcsmomentumhoz érkeztünk! Egyetlen napilapunk, amely tavaly ünnepelte 70. születésnapját, olyat tett, mint eddig kevesen. A szakmaiság védőszentje, a profi hozzáállás megtestesítője, a mi hőn szeretett V. Márta (56) nénink által vezetett és (fő)szerkesztett Magyar Szó (na jó, L. Ildikó (48) is besegít ebbe a nagy, nehéz, felelősségteljes munkába) sem a nyomtatott, sem az online kiadásában nem foglalkozott a Családi Körben megjelent Korhecz-interjúval, viszont a VMSZ válaszát, amelyet maga a pártelnök írt alá azzal a dolgos szép kezével, teljes egészében leközölte!
Szegény olvasók meg csak kapkodják a fejüket, hogy „Van itt egy válasz, de mire??? Hol az akció, ha van reakció?!” Ámde nem szabad nekünk a kákán is csomót keresnünk, örülnünk kell, hogy a Magyar Szó, amely egykoron a világ legjobb napilapja volt (ezt se mi találtuk ki, hanem a főszerkesztő asszonyság írta: http://www.magyarszo.com/…/A-69-sz%C3%BClet%C3%A9snap-a-70-… – utolsó bekezdés), ismét maradandót alkotott az utókor számára. Igen, ismét, hiszen ha valaki elfelejtette volna, tavaly decemberben a szabadkai Népszínház magyar társulatának nyílt levele elé biggyesztettek oda egy személyes hangvételű, kioktató szöveget, amit senki nem írt alá, de V. Márta (56) szerint teljesen mindegy is, ki írta a bevezetőt, mert a szerkesztőségi álláspontot a főszerkesztő képviseli, nem szerkesztőségi közvélemény-kutatás alapján alakul ki.
Furcsamód a Pannon TV a Híradóban is foglalkozott a Korhecz-interjúval, és az online felületén is közölt részleteket a szövegből, míg a Magyar Szó és a Hét Nap hallgatott, mint a sír. Igaz, Tomek Viktornak és vidám csapatának még van ideje kigondolni, mit kezdjenek ezzel a témával. Van egy ajánlatunk a számukra: készítsenek egy interjút ők is ifj. dr. Korhecz Tamással! Na lássuk, Tomek, ki a legény a gáton, ezt bevállaljátok-e?
És zárszóként ismét a Magyar Szóról: Újvidékről olyan hírek érkeztek, hogy a VMSZ tisztújító közgyűlése után nagyon könnyen megtörténhet, hogy a Magyar Szóban főszerkesztőváltásra kerül sor. Ha minden igaz, K. Erika (57), a Hétvége szerkesztője, aki – a jó ég tudja mióta, de – már főszerkesztő-helyettes is (legalábbis az impresszumban ezt írja), már felkészült, s várja a pillanatot, amikor bejelentik: V. Márta helyett ő a lap főszerkesztője.
Hogy ez megtörténik-e, vagy elhalasztják a főszerkesztőváltást, az mind a jövő zenéje. Persze V. Márta az előkészületekből, a gyülekező felhőkből aligha érzékel bármit is: ő nem az a típus, akinek a "gondolatait" megzavarhatná a realitás. Addig is visszautalnánk Pásztor István március 15-i „szamurájos” beszédére, melynek a vége szerintünk így lenne a helyes: Isten óvja a nemzetet, Isten óvja a vajdasági magyar közösséget!
Második Nyilvánosság Facebook-oldal nynomán
---
Ímhol a csodálatos pártelnöki közlemény. Aki tegnap nem olvasta, az most bepótolhatja:
Én csak egy kávét kérek... VMSZ-es nagyágyúk vitája: Pásztor válasza a "leprássá vált" Korhecznek
Közzétette: Terhes Tamás 2015. április 18. szombat, 17:21 

Lásd még. Nyílt sisakkal. Magyar Szó, 2015. április 18., 6. o. vagy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése