2015. október 26., hétfő

Tovább tart a bizonytalanság a vajdasági helyi médiában


Csak a Kúlai Rádió kelt el

 

Tovább tart a bizonytalanság a vajdasági helyi médiában
Bizonytalanság uralkodik a zombori, hódsági, nagykikindai, nagybecskereki, szabadkai és antalfalvi helyi rádióállomások dolgozóinak körében. Az említett médiumok dolgozói könnyen munka nélkül maradhatnak, amennyiben sikertelenül zárul a helyi média magánosításának folyamata.
Négy és fél évtized után a Zombori Rádiót a megszűnés fenyegeti, ezzel együtt megszűnne a tájékoztatás magyar, horvát és bunyevác nyelven a zombori községben.
Hasonló a helyzet a Hódsági Rádióval, amely az egyetlen médium, amely ebben a községben szlovákul, magyarul és roma nyelven sugározta műsorát. Voltak érdeklődők a magánosításra, de a dokumentáció felvásárlása után elálltak szándékuktól.
A nagykikindai Tájékoztatási Központ 3 millió dinárral tartozik a távfűtési szolgáltatásért, a Központban foglalkoztatott 11 személy nem kap fizetést, a Magánosítási Ügynökség kérte a Központ tőkéjének újonnani felbecslését. A nagykikindai Tájékoztatási Központnak mindeddig esélye sem volt a privatizációra.
A Nagybecskereki Rádiót valamivel kevesebb, mint 4 millió dinárra becsülték, de a magánosítási folyamat sikertelen volt, és a második körben nem is hirdették meg az említett médium magánosítási eljárását.
A Szabadkai Rádió esetében hat és fél ezer polgár írta alá azt a petíciót, melyben a magyar szerkesztőség megmentését kérik az MNT-től.
Bizonytalan a helyzet az Antalfalvi Rádió és Televízióban, amely szlovák, szerb, román és magyar nyelven sugároz.
A nyugat-bácskai körzetben pozitív példának számít a Kúlai Rádió esete, mely új tulajdonosra talált, így a tájékoztatást továbbra is szavatolja szerb, magyar, ruszin és német nyelven. (RTV)
http://www.vajma.info/cikk/media/1026/Tovabb-tart-a-bizonytalansag-a-vajdasagi-helyi-mediaban.html, 2015. október 25. [20:48]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése