2017. december 19., kedd

Magyarellenes indulatok az egymilliomodik délvidéki magyar kettős állampolgár miatt

 

Ahogyan arról a DélHír is beszámolt az egymilliomodik honosított magyar állampolgár is letette az esküt, azonban ez Szerbiában nem tetszik mindenkinek.

A megtiszteltetés a gunarasi Lajkó Miklósra és családjára esett, akik a Sándor palotában, ünnepélyes keretek között, a magyar köztársasági elnök és miniszterelnök jelenlétében váltak magyar állampolgárokká. „A magyar állampolgárság megszerzése számomra érzelmi dolog. Igazán szeretnék Magyarország teljes jogú állampolgára lenni, hiszen elődeim is azok voltak” – írta még kérelmében Miklós.
A hír tegnap a szerb sajtót is bejárta, abban rendre kiemelték, hogy vajdasági, Topolya községi család honosítása lett az egymilliomodik.
A média beszámolói azonban sokakból soviniszta gyűlölködést váltottak ki és többen rosszallásuknak adtak hangot, sőt voltak akik a magyarellenes gyűlöletkeltéstől sem riadtak vissza.
Branislav szerint akkor menjen Magyarországra élni minden Szerbiában született magyar kettős állampolgár.
Származása magyar, magyarul tanultak, nyelve magyar, nemzetisége magyar, állampolgársága magyar, hát akkor miért nem mennek Magyarországra élni? – teszi fel a hasonlóan primitív kérdést egy soviniszta kommentelő. 
Vodokanov névvel azt írja valaki egy cikk alatt:  „A magyarok hűséges polgárai Szerbiának” – mondta Nikolić, majd Vučić egy AHÁ-t mondott!!! A magyarok nem türelmetlenek, várnak és azon dolgoznak, hogy ismét egy országban éljenek – legalábbis így mondták el nekem!!!”.
A magyarok patriotizmussal etetik őket – míg a szerbek kenyérrel és hússal. 
Igor Grozni hosszabban is elmondja mit gondol a fajtánkról: Az a véleményem, hogy a magyarok sohasem voltak hűséges állampolgárai Szerbiának. Ők többségükben előfutárok, akik egy adott pillanatban át fogják venni a hatalmat Vajdaságban, majd hozzá fogják csatolni kedves Magyarországukhoz. Emlékezzünk a velük vívott háborúinkra, a második világháborúra, a télre, a Dunára, ahol idősek, nők, gyerekek le lettek mészárolva, majd jég alá lettek dobva. Ezt csak az idióták képesek elfelejteni, a valódi szerbek sohasem. Szájhősök és gyávák a szemét politikusaink… mindent pénzért, semmit pénz nélkül. Ki az, aki politikust vélt felfedezni Vučićban, Nikolićról nem is beszélve. Szegény Szerbia ilyen züllött emberekkel. Miért legyen a magyar nagyobb szerb a szerbnél. Mi egy szánalmas nép vagyunk, sokaknak közülünk Szerbia semmit sem jelent. Maroknyi dollárért eladnák az országot. Rengeteg bizonyíték van. Olyan népként ismernek minket a világban, mint akiket könnyű átvezetni szomjan a folyón keresztül. Égbekiáltó szomorúság. Hogyan cselekedjünk, Isten minket úgy segéljen. A szerb nemzet bukása.
Rade Aračić úgy gondolja, hogy 5-10 év múlva ugyanaz a forgatókönyv lesz, mint ami Koszovón volt. Meg kell szüntetni a kettős állampolgárságokat, nehogy a végén Szerbiából csak Belgrád és a külváros maradjon meg.

Sajnos még számos ezekhez hasonlatos fröcsögés árasztotta el az internetet az utóbbi huszonnégy órában.
A magyar nemzet egyesülése mások számára ismételten egy jó alkalom volt arra, hogy magyarellenes, soviniszta szólamokat zengjenek. Miközben a szerb és magyar kormány a két nép történelmi barátságáról és sosem látott jó kapcsolatokról beszél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése