2017. december 21., csütörtök

Petárda:


Letartóztatták Bábi Attilát, aki a VMSZ politikusaként tizenkét évig Topolya polgármestere volt!

 

Hivatali visszaélés (érthetőbben: korrupció) gyanújával letartóztatták Bábi Attilát (53), aki a Vajdasági Magyar Szövetség politikusaként 12 éven át (2000-2012) betöltötte a topolyai polgármester (hivatalosan: községi elnök) posztját, jelenleg pedig a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) hivatalának vezetője.

A btpublicnews.co.rs topolyai portál szerint Bábit és még két személyt azzal gyanúsítják, hogy 40,3 millió dinárral károsították meg a Vajdaság Autonóm Tartomány Nagyberuházási Alapját.
A másik két személy: R. K. (54) és N. V. (50), a Kovačević Építőipari Vállalat felelős személyei.
Mindhármuk esetében felmerült a gyanú, hogy “aláírásukkal és pecsétjükkel hitelesítettek valótlan tartalmú dokumentumokat”. Ezekben az áll, hogy a Kovačević vállalat, mint a munka kivitelezője a tartomány által finanszírozott építőanyagot használta fel a topolyai diákotthon felújításához, holott az nem történt meg.
Egyébként a diákotthon megoldatlan helyzete gyakori témát képezett a topolyai községi képviselő-testület ülésein. Nem hivatalos információk szerint
a teljes beruházás eredetileg 50 millió dinárba kellett volna, hogy kerüljön, mára azonban a költségek 150 millió dinárra duzzadtak,
és még mindig nem lehet sejteni, mikor fejeződnek be a munkálatok.
A gyanúsítottak 48 órát töltenek előzetes letartóztatásban, majd bűnvádi feljelentés alapján az ügyész elé kerülnek.
Mindig friss szellőként hatnak azok a hírek, amelyek arról szólnak, hogy a hatalmi szövetség valamelyik tisztségviselője lebukott. Csakhogy… Bábi Attila ugyan ismert VMSZ-es elvtársnak számított, de aztán valahogy feledésbe merült, és már korántsem volt élvonalbeli káder. Azt sem tudjuk teljesen kizárni, hogy a VMSZ éppen ezért könnyű szívvel “áldozta be” Bábit, hogy megmutassa, lám, a mieink sem menekülhetnek a felelősség elől. (Vučićéknak már voltak hasonló húzásai, amikor a sorok tisztításának látszata kedvéért hagyták veszni a viszonylag kisebb halakat.)
Eközben további zavaros bizniszek játszódtak-játszódnak le a kulisszák mögött.
Akárhogyis, nem rossz, amikor a nap egy ilyen hírrel kezdődik, ugye?
A fentiek tükrében az alábbi videó meglehetősen mulatságosnak minősíthető.
(Fotó és videó: BT_hronika, tv production D.B. TRADE CO)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése