2017. december 29., péntek

Pásztor István nyomdokain: Nyilas Mihály halálra gázolt egy gyalogost

 

Nyilas Mihály elütött egy gyalogost Békovánál. A 69 éves ember a helyszínen életét vesztette – írja a VajdaságMa.

Nyilas Mihály tartományi alelnök, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja és tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi titkár hírügynökségi jelentés szerint halálos kimenetelű közlekedési baleset résztvevője volt csütörtökön este.
A lap a Beta hírügynökség közlésére támaszkodva azt írja, hogy a baleset a Szabadkától néhány kilométerre fekvő Békova bejáratánál történt. A tartományi tisztségviselő egy Škoda Superb gépkocsit vezetett, amellyel elütött egy gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette – erősítette meg a hírügynökségnek Livija Panić Miletić, a szabadkai Alapfokú Ügyészség ügyésze. A gyalogos 69 éves volt.
A Betának a rendőrség is megerősítette, hogy közlekedési baleset történt, amelyben egy személy életét vesztette. A rendőrségi helyszínelés még folyamatban van, az ügy a szabadkai Alapfokú Ügyészség hatáskörébe tartozik.
A VMSZ soraiban nem ez az első halálos kimenetelű autóbaleset. Korábban a párt elnöke, Pásztor István is halált okozó közlekedési szerencsétlenség miatt állt a bíróság előtt.
Akkor egyik védője épp Nyilas Mihály volt. 
A baleset 1999. április 13-án történt, Pásztor István Csantavér felé haladva, nem az útviszonyoknak megfelelően és a megengedettnél gyorsabban hajtotta gépkocsiját. A Meggyes (Višnjevac) előtti kanyarban, egy előtte haladó kombit előzve frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közeledő személyautóval. A balesetben a helyszínen életét vesztette a gépkocsit vezető Krizsán Imre, a mellette ülő felesége súlyos sérüléseket szenvedett.
A család arról beszélt, hogy a vizsgálat során nem derült fény minden részletre, például nem tudják, vettek-e vérmintát a balesetet okozó Pásztortól, találtak-e alkoholt a vérében. Azt is nehezményezték, hogy a bírósági ítéletnél, enyhítő körülményként tüntették fel, hogy tekintélyes közéleti személyiségről van szó.
– A legjobban az fáj, hogy
a tragikus balesetet követően nem tanúsított semmilyen megbánást, fel sem hívott bennünket, nem nyilvánított részvétet a családnak,
csak a bírósági tárgyaláson találkoztunk először személyesen, ahol ártatlannak mondta magát – jelentette ki a lezárult bírósági per után az újságíróknak a balesetben szörnyethalt csantavéri Krizsán Imre fia és lánya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése