2020. augusztus 4., kedd

Új ellenzéki tömörülés jött létre Szerbiában

A Szövetség Szerbiáért (SZS) ellenzéki tömörülés, illetve azok a pártok és szervezetek, amelyek bojkottálták a június 21-ei parlamenti választásokat, közös ellenzéki blokkot hoznak létre Egyesült Ellenzék (Udružene opozicije Srbije) néven – írja a 021.rs.

Ezt a SZS közleményben tudatta a nyilvánossággal.

„Az ellenzéki tömörülést azon a napon hoztuk létre, amikor Szerbia az utolsó legitim intézményét is elvesztette“ – utal többek közözött a közlemény a szerb parlament hétfői alakuló ülésére.

„Figyelembe véve, hogy milyen drámai a politikai helyzet Szerbiában, úgy döntöttünk, hogy szélesebb fronton kell harcolni a hatalom ellen, ezért nyitottak vagyunk arra, hogy más politikai szervezetek is csatlakozzanak hozzánk. Készek vagyunk arra, hogy küzdjünk az alkotmány tiszteletben tartásáért, és egy olyan rezsim ellen, amely egy ember kénye-kedvének van kitéve“ – áll a SZS közleményében, amelyben arra is kitérnek, hogy a Dveri mozgalom, amely eddig tagja volt ennek az ellenzéki tömörülésnek nem csatlakozik az új ellenzéki blokkhoz.

„A következő napokban nyilvánosságra hozzuk, hogy mely pártok és szervezetek az Egyesült Ellenzék tagjai és milyen lépéseket tervezünk a jövőben” – zárja közleményét a SZS.

https://szabadmagyarszo.com/2020/08/04/uj-ellenzeki-tomorules-jott-letre-szerbiaban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése