2020. augusztus 18., kedd

Vukadinović:

Nije formirana ni sadašnja vlada, a već se najavljuju sledeći izbori

Analitičar Đorđe Vukadinović smatra da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić „rado trampio nekoliko desetina poslanika koje ima u sadašnjem sazivu skupštine Srbije, da ima kakvu-takvu opoziciju”.

Vukadinović: Nije formirana ni sadašnja vlada, a već se najavljuju sledeći izbori 1 
Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

„Još nije formirana ni ova sadašnja vlada, a već se najavljuje sledeća vlada i sledeći izbori”, nastavlja Vukadinović i dodaje da ta priča sa novim parlamentarnim izborima ima unutrašnju i spoljnopolitičku dimenziju.

„Unutrašnji aspekt je vezan za Vučićevu sklonost ka odlaganju i neizvesnosti, a isto tako je i pokušaj da amortizuje efekat bojkota i nezadovoljstva velikog dela javnosti prethodnim izborima”, tumači Vukadinović.

Prema njegovom viđenju, „ma koliko se činilo da se ništa nije dogodilo, činjenica je da bojkot i čitava atmosfera koja je pratila izbore baca senku nelegitimnosti”.

„I ta senka lebdi i nad celom novom skupštinom i budućom vladom”, rekao je Vukadinović za Glas Amerike i ocenio da najavom izbora „Vučić pokušava da smanji pritisak koji će neminovno ići od strane opozicije i javnosti”.

https://www.danas.rs/politika/vukadinovic-nije-formirana-ni-sadasnja-vlada-a-vec-se-najavljuju-sledeci-izbori/

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése