2020. augusztus 12., szerda

Újabb magyar feliratot mázoltak le Délvidéken


A „magyar-szerb kapcsolatok történelmi csúcsán“ újabb magyar feliratot festettek le Délvidéken. Több bácskai és bánáti  település után, ezúttal a Temerin községben lévő Szőreg település magyar elnevezése zavarta valaki(k)nek a nemzeti önérzetét.

Az év eleje óta Délvidéken megsokasodtak a magyar helységnévtáblák elleni  antimagyar  cselekedetek: csak az idei év első két hónapjában több nyugat-bácskai település helységnévtábláján mázolták le „ismeretlen tettesek” a magyar nyelvű feliratokat. Az etnikai feszültséget keltő megnyilvánulások elkövetői természetesen nem kerültek elő. A Verbász és Szenttamás közötti főúton viszont maguk a hatóságok cserélték le nemrégiben kizárólag szerbre a magyar feliratokat is tartalmazó helységnévtáblákat.

 

Lefestettèk a Szőreg magyar feliratot, de a VMSZ egy szóval sem említi, hogy elítèli vagy bàrmi... #szőreg

 

Kizárólag szerbre cserélték a magyar feliratokat is tartalmazó helységnévtáblákat | Délhír Portál

Egyik szenttamási olvasónktól értesültünk arról, hogy a Verbász és Szenttamás közötti főúton, Verbász bejáratánál az eddigi szerb, magyar és ruszin feliratú helységnévtáblákat nemrégiben csak szerb nyelvű, cirill és latin betűsre cserélték. A magyar felirat tehát már nem szerepel az új jelzőtáblákon.

 Elolvasom a cikket itt:

https://delhir.info/2020/07/12/kizarolag-szerbre-csereltek-a-magyar-feliratokat-is-tartalmazo-helysegnevtablakat/

VIDEÓ: Hol volt a szerb média felháborodása, mikor Zentán zengett a „Mađarske pičke”, vagy amikor vascsövekkel támadtak a magyarokra?! | Délhír Portál

Ahogy arról beszámoltunk a szerb médiaházak jelentős része kezdett egymást túllicitálva boszorkány üldözésbe a TSC szurkolói ellen a Vojvodina elleni meccs után szombaton, amiért a meccset “délvidéki derby-nek” nevezték. Azonban azt “valamiért” teljesen ignorálták, amikor épp a topolyai szurkolókat szidták a magyarságukért a lelátókon, vagy épp amikor lesben állva vártak rájuk, hogy merényletet követhessenek el ellenük, amiért magyarul szurkolnak a szülőföldjükön.

Elolvasom a cikket itt:

https://delhir.info/2020/08/04/video-hol-volt-a-szerb-media-felhaborodasa-mikor-zentan-zengett-a-madarske-picke-vagy-amikor-vascsovekkel-tamadtak-a-magyarokra/

https://delhir.info/2020/08/11/ujabb-magyar-feliratot-mazoltak-le-delvideken/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése