2020. november 26., csütörtök

A VMDK szerint Pásztor István és a VMSZ szégyenteljes módon visszaél a járványügyi helyzettel

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben a Vajdasági Magyar Szövetséget (VMSZ) és annak elnökét bírálják a járványügyi helyzet kezelése miatt.

Közleményüket teljes egészében, változtatás nélkül közöljük:

„A napokban megfigyelhettük hogyan használta fel Pásztor István és a VMSZ politikai haszonszerzésre az országban kialakult járványügyi helyzetet. Ahelyett, hogy egy olyan kormánykoalíció tagjaként, amely egészségügyi államtitkárral rendelkezik, hozzájárultak volna a járványügyi helyzet hatékonyabb kezeléséhez magyarlakta településeinken, Pásztor István és a VMSZ politikusai kampányba fogtak.

Először a katolikus Caritasnak szánt magyarországi adományokat “osztogatták” sajátjukként, majd Zentán a közkórháznak szánt magyarországi adófizetők ajándékával visszaélve kampányoltak, ami nem csak erkölcsileg kifogásolható, hanem törvényileg is tiltott.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége ezért felszólítja Pásztor Istvánt és a VMSZ politikusait, hogy azonnal fejezzék be szégyenteljes politikai kampányukat, ne éljenek vissza se a magyarországi adományokkal, se a polgárok kiszolgáltatottságával, se azokkal az intézményekkel, ahol politikusaik vezető tisztségben vannak.

Meggyőződésünk, hogy csak közösen, nem átgázolván másokon, hanem összefogva és egymásra odafigyelve tudunk hatékonyak lenni a koronavírus elleni védekezésben.”

Óbecse, 2020. november 26.

VMDK Press

https://szabadmagyarszo.com/2020/11/26/a-vmdk-szerint-pasztor-istvan-es-a-vmsz-szegyenteljes-modon-visszael-a-jarvanyugyi-helyzettel/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése