2020. november 28., szombat

Délvidéki magyarok ellen hergelt sokakat a Vučićéknak mentőövként küldött 100 lélegeztetőgép

 Aleksandar Vučić és Szijjártó Péter
 

2020-11-27 admin   

Ahogy megírtuk a magyar külgazdasági és külügyminiszter tegnap bejelentette, hogy a kormány száz lélegeztetőgépet és ugyanennyi, a betegek őrzésére szolgáló monitort adományozott a Vajdasági Klinikai Központnak.

Szijjártó Péter a segítség nyújtásról azt mondta, hogy ezeket a gépeket a délvidéki magyarok kapják, az MTI-hez eljuttatott hangfelvételen azt mondta, „a mi esetünkben az ország és a nemzet határai nem esnek egybe, és mi azt valljuk, hogy minden magyar felelős minden magyarért. Ezért kötelességünk segíteni a határainkon túl élő magyar nemzeti közösségeken is, különösen így van ez most, a világjárvány idején”.

Szijjártó Péter elmondása szerint mivel mi, vagyis a délvidéki magyarok magunk jeleztük, hogy segítségre van szükségünk a legsúlyosabb koronavírusos betegek ellátása terén, a kormány csütörtök hajnalban már útnak is indította az egészségügyi eszközöket.

A kormány szerint a gépeket nekünk, a délvidéki magyaroknak adományozták, de a székvárosban és más kórházakban nyilvánvalóan azt zömében nem a délvidéki magyarok fogják kihasználni.

Szijjártó azt is elmondta, hogy a lélegeztetőgépeket és a monitorokat a Vajdasági Klinikai Központ osztja majd szét az érintett kórházak között; az adományt a szerb egészségügyi hatóságok engedélyezték.

Magyarán semmi sem zárja ki, hogy a lélegeztetőgépek zöme ne Belgrádban kössön ki vagy épp Kragujevácon, esetleg Vranjeban.

Nyilván senki sem szeretné, ha az összes eszközre délvidéki magyar betegek lennének rákényszerülve, mint ahogy semmilyen nemzetiségű polgártársunknak nem kívánhatjuk, hogy olyan betegek legyenek, hogy az adományozott gépeket használniuk kelljen. Azonban fontos kiemelni, hogy ezeket az eszközöket nem mi, Szerbiában élő magyarok kapjuk, hanem Szerbia. Az a Szerbia, amelynek elnöke, Aleksandar Vučić folyamatosan arról beszél, hogy a lakosság arányaihoz képest világelsők vagyunk a szolgálatba állítható lélegeztető gépek tekintetében. 

Azonban a tegnapi bejelentés és a mai hírek kapcsán a délvidéki magyarok ellen hatalmas gyűlöletáradat indult el a kommentszekciókban. Idézni ezekből nem szeretnénk, mert az ember lelkét megmérgezi az a sok gyűlölet, amely a délvidéki magyarság irányába érkezett. Aki ezekre kíváncsi megtalálja őket, a közösségi médiában, az adományozásról beszámoló hírek alatt, de előre figyelmeztetünk mindenkit, hogy készüljenek a legrosszabbra.

Miközben sokan rajtunk vernék el a port, addig az egyértelmű, hogy bennünket ebben az adományozásban csak fedősztoriként használnak és valójában a szerb politikai szövetségesét próbálja megmenteni az anyaországi politikum, hogy ne dőljön össze a Vučićék által szisztematikusan leépített és elszegényedett szerbiai egészségügyi rendszer.

MTI nyomán

https://delhir.info/2020/11/27/delvideki-magyarok-ellen-hergelt-sokakat-a-vuciceknak-mentoovkent-kuldott-100-lelegeztetogep/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése