2020. november 12., csütörtök

Tizennégyről tizenhét dinárra drágult a tükörtojás a tartományi kormány éttermében

 

Radio 021

Megdrágult az ételek ára a tartományi kormány éttermében, így mostantól a tisztségviselők és azok, akik jogosultak az éttermi fogyasztásra 17 dinárt kell hogy fizessenek egy tükörtojásért, amelynek az ára három dinárral emelkedett, ugyanis korábban csak tizennégy dinárba került, írja a Radio 021.

A székvárosi tájékoztatási eszköz szerint néhány nappal korábban a tartományi parlament elnöke igencsak ráijesztett a képviselőkre, amikor bejelentette, ki kell deríteni, hogy a tartományi képviselőház éttermében miért annyira alacsonyak az árak. A reakciók különfélék voltak, azonban a polgárok akkor döbbentek meg igazán, amikor kiderült, hogy a Spaghetti carbonara 115 dinárba kerül, a gombát is tartalmazó zöldségleves tésztával 50 dinár, a két tojásból készült rántotta 24 dinár, a pljeskavica kajmakkal 222 dinár, a káposztasalátáért pedig 20 dinárt kell fizetni.

A régi árjegyzék szerint a káposztasaláta száz százalékkal drágult meg, korábban ugyanis 10 dinárba került, egy virslis kifli mustárral 19 dinárba került, egy mákos kifliért 38 dinárt kellett fizetni. A kifli ára egy dinárral emelkedett, így most 11 dinárba kerül, a virslis kifli pedig mostantól 22 dinárba kerül.

https://szabadmagyarszo.com/2020/11/11/tizennegyrol-tizenhet-dinarra-dragult-a-tukortojas-a-tartomanyi-kormany-ettermeben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése