2021. július 23., péntek

Lassan a világ minden szegletében rajtunk röhögnek, és joggal hiszik rólunk, hogy egy gyáva nép vagyunk, mert ezt hagyjuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,185,516 forint, még hiányzik 1,814,484 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ebben az országban nincs botrány. Semmiből. Itt semmi nincs már 11 éve, csak Orbán. Nem lehet túlkiabálni a rezsimet, nem jutnak el a végekre a hírek. Aki meghallja, az eddig is hallotta, de nem tud mit tenni. Letesztelték már jópárszor a társadalmi ingerküszöböt. Eleinte kicsiben basztak oda, aztán egyre nagyobb jogsértésekkel hergeltek, de igazából semmi nem verte ki a biztosítékot. Mindent megtehetnek, és meg is tesznek. Nincs semminek következménye, és nem is lesz. Ez a Pegasus-ügy is el fog csendesedni, mint az összes többi. Nyár van, mindenki nyaral. Ha nem lenne nyár, akkor is szarna mindenki mindenre, mert csak. Ez egy ilyen ország. Ha Orbán a parlament tetejéről szarna vastagon és nagyívben az áradó Dunába, az sem érdekelne senkit. Lehallgattak mindenkit, akit tudtak, most meg sunnyognak, maszatolnak, ahogy szoktak.

Mondhatnám, hogy csak a szokásos, semmi más. De sajnos nem. Ennél jobban még soha nem feszegette a határait, ráadásul a nemzetközi színtéren csinálja ugyanazt, amit itthon már megtett. Még mindig csont nélkül, büntetlenül. Hogy pontosan mi a cél, amit el akar érni, nekem homályos. Az biztos, hogy amit művel, az régen túl van a hívek elkápráztatásán, ez már egy nagyon veszélyes játék. Velünk szórakozik, a mi bőrünkre hazardírozik. Ki nem vághatnak minket az Unióból, de pénzügyileg megszívathatnak, és ahogy olvastam, már be is jelentették a helyreállítási pénzek visszatartását. Csakhogy mekkora realitása van annak, hogy Brüsszel igazságügyi reformot vár, továbbá garanciákat azoknak a korrupciós ügyeknek a megfelelő kivizsgálására, amiket az OLAF tárt fel? Ki gondolja komolyan, hogy Orbán első dolga az lesz, hogy ezeket végrehajtja? Igazságügyi reform? Ne már! Hát éppen most derült ki, hogy boldog-boldogtant lehallgattak, mert maguk alá vannak fosva, annyira rettegnek.

Ebben az országban annyi büszkén tájékozatlan, tájékozottságot nem is igénylő ostoba ember van, hogy az egyensen fájdalmas. Az a szint, ahova lerugdosta a színvonalat az orbánista média, ahol mindenki kurva okosnak képzeli magát, még ennél is fájdalmasabb. Hogy eljött a félanalfabéták és tornából felmentett agysebészek korszaka, amikor a műveletlen ostobák, a magukat nagyon okosnak képzelők úgy kommentelnek és állnak bele mindenkibe, mintha legalábbis jogtudósok lennének. Az okoskodás általános kerete az, hogy bármire rá lehet fogni, hogy Soros miatt van. Ha nem, akkor Gyurcsány és Brüsszel miatt van. Nincs más válasz, nincsenek érvek. Nem kellenek, mert ahhoz a szinthez képest, ahol leledzünk, a sötét középkor egy Woodstock volt, az kurva élet.

És az hagyján, hogy a Deák Dánielek szakértés címszó alatt rezzenéstelen arccal hazudnak, mellébeszélnek, kommentelgetnek reggeltől estig, de hogy Varga Judit is pontosan ugyanezen a szinten táncikál, az felháborító. Egyetlen valamire való, hiteles, becsületes figura nincs köztük, akiben egy gyertyalángnyi értelem pislákolna, vagy akinek lenne egyetlen saját, önálló gondolata. Ha lenne véletlenül ilyen, az maga lenne a csoda. De ilyen nincs, tökéletesen ugyanolyanok, mint a médiájuk. Az egyik rázendít, és az utolsó emberig ugyanazt ugatják – legfeljebb más szólamban -, mint a feldühödött, veszett kutyák a sintértelepen. Nincs lehallgatás, és nem is volt. Soros támad, Brüsszel hadat üzent, Gyurcsány meg a faló. Közben lassan a világ minden szegletében rajtunk röhögnek, és joggal hiszik rólunk, hogy egy gyáva, becstelen nép vagyunk, mert ezt hagyjuk. Hagyjuk, hogy egy komplexusos minidiktátor azt csináljon velünk, amit akar. 

És annak ellenére, hogy mindent leuraltak, hogy mindent felügyelnek, hogy minden a kezükben van, ez sem elég. Mint az élősködők, bemásznak a bőrünk alá, és újságírókat, politikusokat, vállakozókat figyelnek meg, hallgatnak le sunyi módon. Ez a legeslegalja annak, amit hatalommal való visszaélésnek neveznek kulturáltabb helyeken, ráadásul úgy, hogy a célszemélyekkel szemben semmilyen komoly gyanúról nem tudunk. Vagy bármilyen vádról, ami miatt nemzetbiztonsági kockázatot jelentenének. Persze hogy nincsenek vádak, mert nem ez volt a cél, amikor vélhetően megvették a kémszoftvert, amit elvileg csak kormányok vehetnek meg. A cél az volt, ami most a sajtóhírekben áll: információt gyűjteni olyan emberekről, akik nem az országra, legfeljebb az Orbán-diktatúrára jelentenek veszélyt. Mert megfigyelni valakit két okból lehet titkos módszerekkel: az egyik ha bűnügyi oka van, a másik ha nemzetbiztonsági. Ha a második igaz, akkor miért nem indítottak eljárást azok ellen a személyek ellen, akiket megfigyeltek? Igen, azért. Mert kurvára nem volt semmiféle nemzetbiztonsági kockázat. Teleszart alsónadrág volt, semmi más. Undorító és gusztustalan a keleti diktatúrák utánzása, és azok eszközeinek magyar állampolgárok ellen való felhasználása. Ha azok helyében lennék, akiket ezek a magánszférájukban megerőszakoltak, és belehánytak a privát életükbe, biztos a legfelsőbb igazságszolgáltatásig mennék, és a trottyos gatyát is leperelném róluk.

És kedves ellenzék, hahó! Kéne valamit csinálni, kéne végre tenni is valamit! Annyi magas labda repül felétek, hogy csak le kéne csapkodni őket, nem a Facebookon szelfizigetni kiskosztümben, igaz, Kunhalmi Ágika? Valamit tenni kéne végre, nem azt a bizonyos sült szárnyast várni tátott szájjal, hátha beröpül. Mert senki nem fog helyettetek, és nem is tud hangosan Orbán pofájába üvölteni. Egyelőre ti tudjátok ezt megtenni. Kicsit karakánabban kéne megnyilvánulni, kicsit temperamentumosabban kéne odatenni magatokat, hogy érezze az erőt, mert csak abból ért. Egyébként ahogy minket, úgy titeket is ki fog röhögni, és hülyére fog venni ezek után is. Mire vártok? Milyen botrány hulljon az öletekbe, amivel kezdeni is tudtok végre valamit? Már az is unalmas, hogy szegény ellenzék el van lehetetlenítve, és ezért nem tud mit tenni. Azért kapjátok a fizetéseteket, hogy végre kitaláljatok valamit. Nincs már sok hátra, el kéne kezdeni dolgozni!

https://kolozsvaros.com/2021/07/23/lassan-a-vilag-minden-szegleteben-rajtunk-rohognek-es-joggal-hiszik-rolunk-hogy-egy-gyava-nep-vagyunk-mert-ezt-hagyjuk/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése