2021-07-30 9:15

Pénteken szünetnapot tart a Tanyaszínház, közölte Facebook oldalán a társulat.

– Tartanunk kell magunkat az eredeti turné terveihez a dátumokkal kapcsolatban. Ennek értelmében július 30-án (pénteken) szünetet kell tartanunk. 31-én folytatjuk, minden este 21 órától! Várunk benneteket szeretettel! – olvasható a közleményben.

Időközben a csütörtökön délelőtt alakult Tanyaszínházba mennék, nézőt vinnék! elnevezésű Facebook csoport tagjainak száma már a hétszázat is meghaladta. Az itt található bejegyzések szerint a Tanyaszínház társulattagjainak étkeztetésével is gondok akadtak, így több jószándékú vajdasági magyar polgár is ajánlott fel élelmiszert a művészek számára.

Azok, akik anyagilag segítenék a Hajnal Jenő MNT elnök közleménye és Pásztor István VMSZ elnök nyílt levele nyomán bajba jutott társulatot, a következő bankszámlaszámon keresztül tehetik meg, akár online is:

Salaško Pozorište
Jovana Subotića 3-5
Novi Sad 21000
Broj računa: 340-0000000029479-54
Svrha plaćanja: donacija

A Tanyaszínház előadássorozata szombaton, július 31-én folytatódik Kavillón. Mindazok, akik mennének, de nincs mivel, vagy éppen szabad hely van járművükben, jelentkezzenek be a Tanyaszínházba mennék, nézőt vinnék! csoportba.

https://azure.szabadmagyarszo.com/2021/07/30/penteken-szunetnapot-tart-a-tanyaszinhaz/