2024. február 20., kedd

Bennfentes források szerint nem lehetnek ritkák az elit tagjait érő kormányzati fenyegetések

A Szabad Európa honlapja

2024. február 20.

Jó reggelt kívánunk! 
Legfontosabb cikkeink ma reggel:

Rogán Antal SMS-e miniszteri akaratot is felülírhat ma a NER-ben
Többen lehetnek a Fideszhez köthető politikai-gazdasági elit tagjai között a Szabad Európa információi szerint, akikkel szemben Rogán Antal ugyanúgy használta a nemzetbiztonsági szolgálatokat, ahogyan arról Varga Judit volt férje, Magyar Péter beszélt.

Politikai pedofília – A törvény, amely jobban bünteti az ártatlanokat, mint a bűnelkövetőket
Pedofiltörvénynek hívják, pedig sokkal jobban bünteti azokat, akiknek semmi közük a gyerekek megrontásához. A kormány 2021-ben megszavazott gyermekvédelmi törvénye alapjogoktól fosztja meg a homoszexuális vagy transznemű embereket, de összességében szakemberek szerint még így sem ért célt a politikai propaganda, viszont a felelősséget áttolta a szülőkre, az iskolákra és a pedagógusokra. A kormány már 2017 óta hergeli a magyarokat a gender ellen. 2022 tavaszán népszavazást is tartottak a genderideológiáról és bár a 3,5 millió szavazat ellenére érvénytelen lett, de a kormány által sulykolt álláspontot támogatták az emberek.

Orbán Viktor új mumusa újra bejelentkezett az európai bizottsági elnökségre
Majdnem száz nappal a választások előtt az Európai Bizottság elnöke végre színt vallott arról a már egy ideje mindenki által tényként kezelt döntéséről, hogy újabb öt évre megpályázza az uniós galaktikában legfontosabb intézmény vezetését.

Herczog Mária: Amit ma elvárnak a nevelőszülőktől Magyarországon, az teljesíthetetlen
A bicskei gyermekotthonban történtek arra is rámutatnak, hogy egy traumatizált gyermek sokkal kevésbé tartja az újabb megpróbáltatásokat természetellenesnek. A kiskorúak közötti erőszak nagyon elterjedt az intézetekben, sokszor az áldozatokból elkövetők lesznek – mondta lapunknak interjújában Herczog Mária szociológus. A gyermekvédelmi szakember úgy látja, hogy nincsenek felelősök, ebben a rendszerben senki sem számonkérhető.

Több mint ezer ELTE-s dolgozó követel ötvenszázalékos béremelést
Elmaradt az állami egyetemeken a közoktatásban megvalósult bérrendezés, így ma egy pedagógusokat vizsgáztató docens kevesebbet keres, mint frissen diplomázott hallgatója gyakornokként. Az ELTE több mint ezer dolgozója nyílt levélben követel azonnali béremelést.

Nemzetközi Sajtóintézet: A magyar hatóságok azonosítsák Hanót, a híroldalak támadóját
A túlterheléses (DDoS) támadások újabb hulláma a médiaszabadságot fenyegeti Európában – mutatott rá a Nemzetközi Sajtóintézet (IPI), amely felszólította egyebek mellett a magyar hatóságokat is, hogy azonosítsák és állítsák bíróság elé az elkövetőket. Tavaly számos támadás érte a magyar híroldalakat, sok esetben Hano néven üzent a támadó.

Alekszej Navalnij özvegye ígéretet tett a hatalom elleni küzdelem folytatására
Julija Navalnaja férje meggyilkolásával vádolta Vlagyimir Putyint, bosszút esküdve minden felelős ellen. Közös fellépésre szólította fel a gyászolókat, hogy együtt valóra váltsák a politikus álmát Oroszország jövőjéről, hogy ne legyen hiábavaló az általa hozott „elképzelhetetlen áldozat”.

Egy másik cikkünkben arról írtunk, hogy az EU több tagállama, köztük Németország is újabb szankciókat sürget Oroszország ellen az ellenzéki vezető halála miatt.
 
Amit még tudni érdemes
Vád alá helyezték Sz. atyát, aki után kislányokkal szembeni szexuális erőszak miatt nyomoztak (444)
A görögkatolikus Sz. atya egy gyermekvédelmi intézmény vezetője volt, amikor a Gyermekvédelmi Szakszolgálat feljelentette egy kamasz lány molesztálása miatt. Az eljárást lezárták, Sz. atyát az egyház áthelyezte a megye másik végébe, de nem sokkal később már az új szolgálati helyén is feljelentette egy 9 éves kislány anyja.

Ha valóban Magyar Péterre küldték a Kehit, arra csak Orbán vagy a kormány adhatott utasítást (Telex)
Az ellenőrzés tényét a kormány sem tagadja, de szerintük az szokásos vizsgálat volt, így arról senkinek nem kellett külön döntenie. De egyáltalán mi a Kehi, és mi a dolga? Végezhet rendkívüli ellenőrzést, és ha igen, akkor azt kinek az utasítására? Rogán Antalnak vagy inkább Orbán Viktornak lehet több köze ahhoz, hogy Magyart ellenőrizték?

Ha nem lesz rosszabb, az már jó – alacsonyra teszi a lécet az ellenzék az idei választáson (Válasz Online)
Az elmúlt hetek Fidesznek kellemetlen botrányai után elvileg nőhettek volna az ellenzék esélyei az idei választásokra, ez azonban mégsincs így.

 
Minden jót kíván a mai napra:
A Szabad Európa budapesti szerkesztősége

szabadeuropa@rferl.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése