2024. február 16., péntek

Elemzők szerint fájóan hiányzik a miniszterelnök felelősségvállalása és a bocsánatkérés

 A Szabad Európa honlapja

 

2024. február 16.

Jó reggelt kívánunk! 
Legfontosabb cikkeink ma reggel:

Elemző: A kegyelmi ügyben a politikai felelősség Orbán Viktoré
Fájóan hiányzik a bocsánatkérés az áldozatoktól és a miniszterelnök felelősségvállalása – mondta Ruff Bálint kampánytanácsadó és Lakner Zoltán politológus. Az Elemző podcast rendkívüli különkiadásában a kegyelmi ügy következményeiről és tanulságairól beszéltünk.

„Most akkor ilyen a felnőttvilág?” – a bicskei gyermekotthon volt nevelője az áldozatokról és az elkövetőkről
Az állami gondoskodásban élő gyerekeket szexuálisan bántalmazó intézményigazgatóval és az ügy eltussolásában segédkező, tavaly Novák Katalintól elnöki kegyelmet kapó helyettesével szemben először a nevelőotthon két dolgozója lépett föl. Egyikük, Bárnai Árpád idézi föl lapunknak a történteket. Hogyan zár össze egy intézmény és egy település egy népszerű és jó kapcsolatokkal rendelkező bűnöző mellett? Mi kellene ahhoz, hogy a kiszolgáltatott fiatalok minél előbb szakszerű védelemhez jussanak?

A klímaprogramtól a gazdatüntetésekig: így okoz feszültséget az EU-s zöldátállás
Több folyamat ér össze, amikor az Európai Unió több tagállamában is utcára vonulnak a mezőgazdasági termelők. A belvárosi úttestre tejet és trágyát borító traktorok pár évtizede mindennapos látványnak számítottak. Podcastsorozatunk legfrissebb részében állandó brüsszeli tudósítónkkal, Gyévai Zoltánnal egyebek mellett arról is beszélgettünk, hogy miért tűntek el és tértek most vissza.

NATO-főtitkár: Az amerikai segítségnyújtás akadozása máris hatással van az ukrajnai helyzetre
A katonai támogatások elakadása az amerikai kongresszusban már most is érezteti hatását az ukrajnai harctéren – figyelmeztetett Jens Stoltenberg.

Egy másik cikkünkben arról számoltunk be, hogy átvezényelték Avgyijivkához az egyik legtapasztaltabb és legjobban felszerelt ukrán hadtestet, miközben az oroszok által hónapok óta keményen ostromlott város egyes részeiről kivonulnak a védelmi erők, hogy új állásokat vehessenek fel.
 
Amit még tudni érdemes
Rogán Antal a világ összes pénzét elverheti arra, hogy fenntartsák a NER-valóságot (HVG)
Akár napi szinten dönthet óriási pénzekről Rogán Antal, és évtizedekre bebetonozhatja néhány NER-figura üzletét úgy, hogy akár Orbán Viktor rendszerének bukását is túléljék. Rogán hatalma még akkor is az egyik legnagyobb ma Magyarországon, ha csak azt vesszük figyelembe, mit tehet meg szabályosan.

Minden jót kíván a mai napra:
A Szabad Európa budapesti szerkesztősége

szabadeuropa@rferl.org    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése