2012. május 31., csütörtök

Idén elmarad a magyarkanizsai EMI-tábor

Állítólagos neonáci együtteseknek és az újvidéki razziával vádolt Képíró Sándor ügyvédjének meghívása keltett hatalmas ellenállást azokban, akik korábban is kifogásolták az idei EMI-tábor megrendezését Magyarkanizsán. Több szervezet és nem szervezett csoportosulás is erőteljes támadásba lendült a rendezvény ellen.
A Tisza-parti kempingtáborba tervezett fesztivál társszervezője a Rákóczi Szövetség magyarkanizsai tagozata. Ennek elnöke, Pósa Károly kedd este közölte: a hivatalos nyilatkozat annyi, hogy az idén nem lesz megtartva az EMI tábor. Ehhez még csak azt fűzte hozzá, hogy amennyiben szükségét érzik, akkor majd sajtótájékoztatón megindokolják a döntést.
Az EMI tábor hivatalos honlapján ennyi áll: „A tábor betiltásával kapcsolatosan a szervezőkhöz a sajtóhíreken kívül egyelőre nem érkezett semmilyen hivatalos értesítés, próbálunk tájékozódni, amint lesznek biztos információk, tudatjuk veletek!”

M. M. 
Magyar Szó, 2012. május 30., 4. o. 


,,Antifasizmusba” csomagolt sovinizmus
KÖZLEMÉNY

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) nem szervezője, sem társszervezője a délvidéki EMI-tábornak, mégsem hagyhatjuk szó nélkül az úgynevezett Újvidéki Antifasiszta Akció (AFANS) nevű fantomszervezet folyamatos provokációit, amelyeknek célja, hogy betiltassák az említett hagyományos rendezvényt, sőt minden olyan megmozdulást, amely a magyar nemzeti öntudat erősítését szolgálja. Emlékezzünk csak vissza az AFANS gyűlöletkeltő reagálásaira az 1848-as forradalom alkalmából szervezett eddigi délvidéki központi ünnepségek kapcsán. Az ,,antifasiszták” a magyar ünnepségeket náci gyülekezeteknek nevezték, amelyeknek részvevői magyar zászlót merészeltek lengetni, mintha valami tiltott szimbólumról lenne szó.
Az EMI-tábor békés magyar családi rendezvény, amely semmikképpen sem veszélyezteti a szerbséget. Ha valakinek nem tetszenek az ottani előadók és fellépők, nem köteles azokat meghallgatni. Nem tudunk róla, hogy bármelyik EMI-tábor vagy hasonló rendezvény a délvidéki magyarság agresszivitásához vezetett volna. A tartományban történt nemzeti alapú incidensek elkövetői továbbra is 99 százalékban szerbek, áldozatai pedig ugyanolyan arányban magyarok.
Mi, magyarok egy szót sem szóltunk a Ravna Gora-i csetnik találkozókkal kapcsolatban. Sőt, nem követeltük a titoista-kommunista megemlékezések betiltását sem, bár nyugodtan és teljes joggal megtehettük volna, hiszen számos történelmi dokumentum arról tanúskodik, hogy Tito elvtárs áldásával töb tízezer ártatlan magyart végeztek ki a kommunisták.
Nem árt, ha felkészítsük a szerbiai ,,antifasisztákat”, hogy az annyira áhított unióban nemigen használhatják majd az ötágú vörös csillagot, mert az uniós államokban tiltott jelképnek számít, amelynek viselése akár börtönbüntetéssel is járhat. Ugyanakkor, korrektnek tartanánk, ha azok a soviniszta politikai erők, amelyek az AFANS nevű parazita társaság mögé bújnak, nyíltan vállalnák nézeteiket. Úgyszintén nem ártana, ha a többi délvidéki magyar párt és a Magyar Nemzeti Tanács is állást foglalna a szóban forgó jelenség kapcsán, hiszen elvileg őket is érinti.

A Magyar Remény Mozgalom nevében,
László Bálint, elnök
Központi Iroda – MRM, 2012. május 30.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése