2012. május 26., szombat

Elfogadhatatlan, hogy nemzetiségi hovatartozásuk miatt támadnak meg fiatalokat


A Nemzetpolitikai Államtitkárság nyilatkozata a szabadkai magyar fiatalok bántalmazásával kapcsolatban

 

Múlt hét szombaton (május 19-én – B. A. megj.) több magyar fiatalt bántalmaztak szerb huligánok a Fasizmus áldozatainak terén, a mulikulturalizmusáról híres Szabadkán.
Tekintettel az eset súlyosságára az elmúlt héten többször is tájékoztatást kértünk a szabadkai magyar Főkonzulátus munkatársaitól és a vajdasági Magyar Nemzeti Tanácstól az áldozatokról, illetve a szerb hatóságok intézkedéseiről.
Elfogadhatatlan, hogy ma Szabadkán még mindig előfordulhat az, hogy nemzetiségi hovatartozásuk, magyar beszédük miatt támadnak meg fiatalokat. Elvárjuk, hogy a szerb rendőrség az eset súlyának megfelelően, az etnikai indíttatást figyelembe véve, minél hamarabb vizsgálja ki az esetet. Aggasztó, hogy továbbra is rendszeresen fordulnak elő nemzetiségű alapú támadások, és mint azt már korábbról tapasztalhattuk semmilyen visszatartó hatása nincs a hasonló jellegű bűncselekményekor kiszabott/ vagy éppen ki sem szabott büntetéseknek.


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/13575/Elfogadhatatlan--hogy-nemzetisegi-hovatartozasuk-miatt-tamadnak-meg-fiatalokat.html, 2012. május 25. [16:52]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése