2012. május 29., kedd

Horváth István mellszobrot kapott


A 80. születésnapját ünneplő egykori híres birkózó és egyetemi tanár összes trófeája az újvidéki testnevelési egyetem leendő múzeumába kerül
 
Megható hangulatú ünnepség színhelye volt tegnap (május 28-án – B. A. megj.) az újvidéki testnevelési egyetem amfiteátruma. Az ünnepelt szerepében Horváth István híres birkózót, a szerbiai sport minden idők egyik legnagyobbját láthattuk.

(Fotó: Ótos András)

Az újvidéki testnevelési egyetemen a közeljövőben sajátságos múzeumot nyitnak, amely tegnap már gazdag tárlati anyagot kapott. Horváth István, az egykori híres birkózó, aki életének egy részét az egyetem tanáraként töltötte, a leendő múzeumnak ajándékozta összes trófeáját. A gyűjtemény számos serleget és oklevelet, több mint 150 érmet és az 1966. évre szóló nemzetközi fair-play díjat tartalmazza. Az egyetemen megtartott ünnepségen az elismert felsőoktatási intézmény dolgozói és a vendégek gratuláltak a volt birkózó és tanár 80. születésnapja alkalmából, és Horváth Istvánt az a megtisztelés is érte, hogy felavatták a mellszobrát, amelyet régi barátja és tisztelője, a birkózással is foglalkozott akadémikus, Vladimir Jokanović készített.
Az alkalmi ünnepségen Horváth István sportolói és tanári pályafutását a kar dékánja, volt klubjának, a belgrádi Partizannak a képviselője, a szerbiai válogatott sportolók egyesületének küldötte, valamint sportolók és egykori diákjai méltatták.
(cs.)
Magyar Szó, 2012. május 29., 16. o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése