2017. március 18., szombat

,,Ami jó a magyaroknak, az jó Szerbiának is''

sub 

Pásztor szerint minden, ami jó a magyaroknak, az jó Szerbiának is. A VMSZ elnöke ezt a Subotičke Novine médiaháznak adott interjújában hangsúlyozta, ugyanakkor szinte istenítette Vučićot és a szerb haladókat.
Az interjú szerzője rákérdezett arra is, hogy az MNT és a VMSZ Szerbia legdrágább ingatlanjába költözik be. Pásztor István kiemelte: az ingatlan áráról nyíltan beszéltek eddig is, a pénz legálisan érkezett Szerbiába, az adót is kifizették, így egy dinárral sem terhelték a szerbiai költségvetést.
Pásztor a közelgő választásokról elmondta: a koalíciós partnerükkel együtt szeretnék építeni a jövőt, a magyarok itt itthon vannak, ellentétben másik országokkal, itt szabadon írhatnak, beszélhetnek. Hozzátette: a magyar közösségnek eddig kizárólag pozitív tapasztalata volt Vučićtyal, a koalíciós kapcsolatok mindig korrektek voltak. A VMSZ elnöke szerint támogatásuk 50-70 000 szavazat lehet, elnökválasztáskor ez a 2% eldöntheti az első forduló sorsát.
Hát, azt eddig is tudtuk, hogy a VMSZ-SZHP összefonódás igen erős, de azért mégis mellbevágó a fenti kijelentés. Még hogy a magyar közösségnek eddig kizárólag pozitív tapasztalata volt Vučićtyal? Igen, a VMSZ-nek, ami ugyebár nem egyenlő a délvidéki magyar közösséggel.
Pannonrtv.rs nyomán M.Z.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése