2017. március 28., kedd

Járuljon az urnák elé!

NE karikázza be a hatos számot! Hogy miért?

 

a diktator03Komoly hibát követ el az a délvidéki magyar, aki nem vesz részt a szerbiai elnökválasztáson.
Nem sok mindenhez van jogunk a saját földünkön, ezért élnünk kell azzal a kevéssel. Ilyen a választási részvétel. Ezúttal nemcsak jogról, hanem erkölcsi kötelezettségről is beszélhetünk. Azzal, hogy kimegyünk szavazni, és nem voksolunk Aleksandar Vučićra, markáns véleményt mondunk Milošević, Šešelj, Nikolić és Vučić kilencvenes évekbeli politikájáról, amely súlyos tragédiákat: halált a délszláv frontokon, diktatúrát, szenvedést, a nemzettársaink tömeges elvándorlását, nyomort, rettegést és kilátástalanságot eredményezett.
Annak a véres rendszernek a fő ideológusa Vučić volt, aki tájékoztatási miniszterként közvetlenül formálta a közvéleményt, kegyetlen cenzúrát alkalmazott a rezsim ellenfeleivel szemben, gerjesztette a sovinizmust, a háborús uszítást. Számos (általunk is bemutatott) fénykép és videófelvétel is alátámasztja az említett tényeket.
Választási részvételünkkel egyúttal a mai Vučićról is véleményt mondunk, aki lényegében ugyanazt műveli, mint a kilencvenes években, csak éppen "polgári és európai" formában-stílusban-csomagolásban kergeti nyomorba az embereket és idézi elő a tömeges elvándorlást (amely sajnos a délvidéki magyar nemzeti közösséget is alaposan megritkította). A frontokra való elhurcolás helyett ezúttal gazdasági-szociális genocídiumot követ el a saját népe és persze a nemzeti közösségek ellen (embertelen munkatörvény, rabszolgatartó rendszer, nyugdíjcsökkentés stb.). Eközben teljesen elfojtja a szólásszabadságot és üldözi a másként gondolkodókat. Arról nem is beszélve, hogy kiárusítja a délvidéki földeket, korlátlan számban engedi be a migránsokat, akik persze a végén zömében Délvidéken kötnek ki.    
Ha az urnák elé járulunk, és NEM a hatos számot karikázzuk be, azzal a VMSZ-nek is üzenünk. Mégpedig azt üzenjük Pásztor pártjának, nem értünk egyet azzal, hogy Vučić mellett kampányol, vagyis a szerinte kevésbé tájékozott magyarokat arra a szörnyű bűnre biztatja, hogy az önkényuralkodóra voksoljanak, tehát kövessék el azt, amit majd valamikor nagyon szégyellnek.
Választási részvételünk jelentősége nem csupán szimbolikus, hanem nagyon is célratörő lehet, hiszen elvileg akár egy-két százalékon is múlhat, Vučić győz-e az első fordulóban vagy a második körbe kényszerül, ahol már kemény és bizonytalan kimenetelű küzdelem várna rá. Ne higgyenek az általa megrendelt közvélemény-kutatásoknak.
Ami a többi jelöltet illeti, nyilván egy normális magyar sem szavazna Šešeljre. Parović, a Harmadik Szerbia nevű sötét, mélyszerb párt jelöltje is nagy valószínűség szerint Vučić embere. Ilyen szempontból Čanak is elég gyanús. Ami a többi jelöltet illeti, bármelyik legalább egy árnyalattal elviselhetőbb lenne, mint Vučić.
Portálunk nem áll ki egy szerb jelölt mellett sem. Senkitől sem vagyunk elragadtatva, de nagyon fontos, hogy minél több ember szavazzon és ne a hatos (hanem úgymond a kedvére való másik) számot karikázza be.
Probáljunk meg hozzájárulni Vučić mielőbbi bukásához, amely valószínűleg rövid időn belül elküldené a Szerb Haladó Pártot (és vele együtt talán a VMSZ-t is) a történelem szeméttdombjára.
Mutassuk meg, hogy a délvidéki magyarság négyötöde nem egyenlíthető ki a VMSZ-szel.
K. P.     
2017. március 27. [11:00]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése