2017. március 18., szombat

Az MPSZ Saša Jankovićot támogatja a választásokon

Az MPSZ Saša Jankovićot támogatja a választásokon
Boris Zec, Rácz Szabó László és Miklós Éva a sajtótájékoztatón
Az MPSZ olyan párt, amely elvi úton működik, nem a pénz, hanem az igazság útját keresi, amelynek során sokszor olyasmit is ki kell mondania, ami másoknak nem nagyon tetszik, hangsúlyozta Rácz Szabó László, a Magyar Polgári Szövetség elnöke a párt mai zentai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, pártja azonban semmiképpen sem nevezhető szerbellenesnek vagy Szerbia-ellenesnek. Úgy fogalmazott, ebből kiindulva úgy vélik, ma Szerbia számára Saša Janković lenne a legmegfelelőbb köztársasági elnök.
Rácz Szabó László szerint az első és legfontosabb érv erre, hogy szét kell választani a döntéshozó és az ellenőrző szerveket, hiszen a kettőnek a vezetőjét nem adhatja ugyanaz a párt. Mint mondta, abból, hogy az elmúlt időszakban így volt, rendkívül sokféle probléma származott, amelyeket a vajdasági magyarok is a saját bőrükön érezhettek. A pártelnök elmondása szerint a második érv az, hogy egy olyan személy, mint amilyen Saša Janković, teljes mértékben megfelelő köztársasági elnök lenne Szerbia számára. Leszögezte, Aleksandar Vučić megválasztása viszont „határozottan káros lenne Szerbia fejlődése szempontjából”, az ugyanis csupán „a szűk pártérdekeket szolgálná”.
Miklós Éva kifejtette, Saša Janković független jelölt, egyetlen pártnak sem tagja, ráadásul hosszú ideig töltötte be az ombudsman tisztségét, aminek köszönhetően olyan problémákkal is szembesült, amelyek a hétköznapi emberek mindennapjait érintik. Hozzátette, Szerbiának olyan köztársasági elnökre van szüksége, aki valóban tesz is azért, hogy a fiatalok ne külföldön lássák a boldogulásukat, hanem az itthon maradásban is lássanak perspektívát.
Boris Zec arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki menjen el szavazni április másodikán, és voksoljon Saša Jankovićra, majd arra kérte a lakosságot, semmiképpen „ne szavazzanak a kilencvenes években a magyarokat elűzni kívánókra”, főleg ne a VMSZ felhívására, hiszen ez a párt az, amely „a legnagyobb mértékben megkülönbözteti a vajdasági magyarokat”, aminek alátámasztására számos érvet is felsorakoztatott.
H. A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése