2019. január 22., kedd

Fuss, Пастор Иштван, fuss! A nép a nyomodban van!

Futóként utolsó, árulóként első?

 

A médiából értesülhettünk róla, hogy az MNT és a VMSZ újabb csodálatos sikereket ért el a magyar érdekérvényesítés területén. Legalábbis a rezsimhű Pannon és Magyar Szó erről számolnak be. Ezzel szemben a tőlük függetlenül működő média arról adott hírt, hogy egy héten belül két olyan esemény is történt, amelyek lerántják a leplet erről a nemzetáruló, szerb nacionalistákhoz dörgölődző, bőrfotelfüggő bagázsról.

Az egyik, ami a délvidéki magyarokat kivétel nélkül érinti: nem kaphatunk többé magyarul kitöltött anyakönyvi kivonatot. Lassan mondom, hogy a pártcsinyovnyikok is értsék: MAGYARUL KITÖLTÖTT. Az, hogy a rovatok neve két nyelven szerepel, nem sokat számít, ha az ember a bajai vagy szegedi kormányablaknál szeretne intézkedni.
A módszerek megváltoztak, de az emberek és a cél ugyanaz maradt: a kilencvenes években a vörös-fekete koalíció kényszermozgósítással és némi erőszakkal üldözte és lehetetlenítette el a magyarokat. A színkombináció kicsit módosult, a feketéből kék lett és a VMSZ-nek köszönhetően zölddel is bővült, így most van egy kék-vörös-zöld koalíció, amely perfidebb módszerekkel – és magyar segítőkkel – asszimilálja a magyarokat. Nem azt mondják, hogy nem hajlandók magyar nyelvű kivonatot kiadni, vagy hogy „Ovo je Србија, pričaj i piši srpski“. Óh, nem. A posztradikálisok azt mondják, korszerűsítették a rendszert, és az új szoftver nem tud magyart, a VMSZ azt mondja: a vajdasági magyar közösség ma megbecsült közösség Szerbiában, amire soha korábban nem volt példa. Meg azt is, hogy az ellenzéki MM hülye, mert valójában kiadják magyarul az okmányokat.
Lehet, hogy a Magyar Mozgalom hülye, de a magyar ember nem az és tudja, mit ír az általa kikért anyakönyvi kivonaton.

sukomm.jpg

Hol volt vajon a sikert sikerre halmozó VMSZ-es parlamenti frakció miközben erről a jogszabályról volt szó a parlamentben? Forrest Gump talán éppen valahol futkározott, Pék a sajt árát ellenőrizte a zentai piacon, Fremond meg a pacséri és környékbeli népet terrorizálta, hogy szeressék a VMSZ-t? Nem tudom, de a helyükön nem voltak és a dolgukat nem végezték.
A másik hír nem ilyen széles körben érinti a délvidéki magyarságot, de szintén a VMSZ és az MNT impotenciájáról vagy pedig érdektelenségéről tanúskodik. Nem is tudom, melyik a rosszabb. 2010 óta szállította a Szabadka környéki településekről iskolabusz azokat a magyar kisdiákokat, akik csak így tudtak eljutni a magyar iskolába, ez mától megszűnt. Miért szűnt meg? Mert Szabadka város, amelynek vezetésében a VMSZ szintén kib…ul nagy tótumfaktum, kiiktatta az idei költségvetésből ezt a tételt. Vagyis, a 8 milliárd dináros összegből nem volt kétmillió dinárjuk erre a kis projektre. Ezzel szemben szinte biztos, hogy Pásztor Foresztgámp Bálint városnapi futkározására idén is jutott elég pénz, lehet, hogy épp annyi, amennyi a buszoztatásra hiányzott. Ezzel szemben a délceg, magyar érdekekért harcoló VMSZ a városi parlamentben a haladókkal együtt leszavazta a Magyar Mozgalom (akik hülyék, mint tudjuk) erre vonatkozó indítványát. Nem köll a pénz a diákoknak. Ha meg az MM kéri akkor éppazése.
És ami miatt Hajnal elvtárs külön csetnik érdemrendet érdemelne: a magyarországi pénzekben dúskáló és azokkal folyamatosan dicsekvő MNT se vállalta át ezt a terhet. Megtalálták a megfelelő megoldást: a diákok járjanak városi busszal, majd a buszon ott ül egy ementés, aki kíséri őket.
Én Újvidéken jártam egyetemre, az ottani városi buszozást ismerem, de feltételezem, hogy Szabadkán se sokkal jobb a helyzet. Csúcsidőben taposás, lökdösődés, büdös, sokszor nincs elég oxigén se benn. Bírják ki a kölykök, így is ingyen van – gondolhatták a nemzetvédő VMSZ-es és MNT-s csinyovnyikok, akik szintén ingyen utazgatnak, de drága autókkal.
Uraim és Hölgyeim, vagy inkább Elvtársak! Szégyelljék magukat nagyon a közösségükhöz való viszonyulásuk miatt.
És nem ártana benevezni a rohangáló trónörökös félmaratonjára se, mert ha az istenadta nép kiegyenesíti a kaszákat, begyújtja a Prosperitati-pénzből vett traktorokat és elkergeti önöket oda ahová valók, jól jön a gyors futás és a kondíció.
Forrás: abalkansarkan.blog.hu
http://delhir.info/2019/01/21/fuss-%d0%bf%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80-%d0%b8%d1%88%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bd-fuss-a-nep-a-nyomodban-van/, 2019-01-21

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése