2019. január 24., csütörtök

Vučić u Davosu:

Moj narod laže da je siromašan

Verovali ili ne, ali Vučić je danas u Davosu govorio o slobodi medija. Sasvim je logično da o toj temi govori čovek koji se više od 20 godina aktivno bori protiv toga.

Čovek koji je svojevremeno doneo najgori zakon kojim je mogao da ukida medije kako mu padne na pamet, čovek koji je privatizovao sve televizije sa nacionalnom frekvencijom na kojima gostuje češće nego Kendall Jenner na društvenim mrežama, koji je na javnom servisu u prošloj godini proveo 182 sata a njegovi oponenti 0, čovek koji finansira tabloide da 255 puta u toku godine najave rat i objave preko 700 lažnih vesti. Čovek za čijeg je mandata ukinuta svaka kritična reč, gde novinarima upadaju u kuće i rovare po stvarima, na čijoj inauguraciji plaćene gorile hvataju i isteruju nepodobne, zaista je neko ko zaslužuje da kaže reč dve o nezavisnim medijima.

Podsetimo za vreme njegovog mandata takođe je ubijen Slavko Ćuruvija a Milanu Jovanoviću su zapalili kuću i pucali na ulazna vrata i nećete verovati obojica su pisali protiv njega.

U svom govoru bez trunke sramote i stida je izjavio da su novinaru „zapalili garažu“, tako se valjda na naprednjačkom jeziku sada kaže za pokušaj ubistva.

Dok je govorio o lažnim vestima umesto da pomene preko 700 istih u najtiražnijim tabloidima on je rekao:  Čak i ako pitate moj narod da li su zadovoljni ekonomskim merama, reći će i dalje smo siromašni. To znači da činjenice nisu u modi, prodaju se emocije, a loše emocije su uvek prihvatljivije – rekao je Vučić.

Šta vidimo u ovom poslednjem citatu?
Vidimo to da je čovek prisvojio ceo narod, iako u normalnim državama narod jeste vlast, narod je taj koji zapošljava političare da obavljaju administraciju i narod je uvek u pravu, on je okrenuo bukvalno sve i žali se na sve nas koji nismo zadovoljni trenutnim stanjem u državi.

Gospodine predsedniče napredne stranke, narod je uvek u pravu i narod je taj čiji glas vi u foteljama morate da poštujete.

Mi nemamo nikakve sumnje da bi Vučić kada bi mogao promenio narod, sklonio nas nepodobne a ostavio isključivo one koji se klanjaju njegovim likom i delom.

Mi koji možemo da promenimo njega baš zbog ovakvih izjava ne smemo da odustajemo, bez obzira na sve promena je moguća. A promena je i obavezna, jer kada ti neko oduzme državu, oduzme prava i oduzme slobodu taj ne sme u tvoje ime da govori ni o čemu.
Zato, borba do pobede


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése