2019. január 26., szombat

Újabb négy délvidéki város csatlakozik a kormányellenes tüntetésekhez, Szabadka azonban még mindig hallgat


Pénteken este ismét az utcákra vonultak a polgárok, hogy elégedetlenségüknek adjanak hangot a haladó kormány egyre durvább tettei miatt. Tegnap Újvidéken, Nišben, Užiceben, Vranjeban, Kruševacon, Szabácsban, Zaječarban, Čačakon tüntettek.

A másfél hónappal ezelőtt elkezdődött polgári tiltakozások első időszakában úgy tűnt, hogy a Délvidék ebből kimarad, de aztán Újvidéken is megkezdődött a szerveződés, majd később már Ruma, Szávaszentdemeter, Zombor, Versec és Pancsova polgárai is kivonultak az utcára.
A legújabb hírek szerint ezekhez a városokhoz csatlakozik még négy község: Apatin, Kúla, Ópazova, illetve Bánát legnagyobb városa, Nagybecskerek is.
Sajnálatos tény, de ugyanakkor nem meglepő, hogy az egyre terjedőbb megmozdulásokhoz mindeddig nem csatlakozott Szabadka, habár egyes Twitter-bejegyzések szerint tízegynéhány napon belül ott is várhatóak tüntetések.
Reménykedünk, hogy így lesz, de fogadjuk ezt némi fenntartással,
a délvidéki magyarság egykor legfontosabb központja ugyanis már hosszú ideje a haladó egyik legerősebb bástyája, ebben pedig komoly „érdeme” van a VMSZ-nek is, Pásztorral az élén.
(Gerila.rs nyomán) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése