2019. január 23., szerda

Pártparancsra, mi másért?!

Két nap alatt háromszor szavazott Deli Andor a jogállam ellen

<span class="entry-title-primary">Pártparancsra, mi másért?!</span> <span class="entry-subtitle">Két nap alatt háromszor szavazott Deli Andor a jogállam ellen</span>

Lévén jogász és volt tartományi kisebbségügyi titkár, nem feltételezzük, hogy Deli Andor nem hisz a jogállamban és az emberi meg a politikai jogok fontosságában. A Fidesz délvidéki kooptáltja mégis két nap alatt háromszor szavazott ellenük a múlt héten az Európai Parlamentben.
Vajon milyen megfontolásból szavaz valaki a jogállam és az európai alapértékek – a judeo-keresztény civilizáció egyedülálló vívmányai – ellen? Egy vajdasági pártfunkcionárius esetében a havi 8757,70 eurós fizetés, a 4513 eurós irodai ellátmány és a 320 eurós napidíj (egy közepes szerbiai havi fizetés!) nyilvánvalóan nem a választók, hanem Orbán Viktor kegyeiből érkezik a számlájára – nem meglepő hát, hogy szavazni is pártparancsra kell. Lássuk, mire és hogyan szavazott Deli:
  • Január 16-án az EP 391:165 arányban, 62 tartózkodás mellett elvi álláspontot alakított ki az uniós alapjogok 2017-es tiszteletben tartásáról a tagországokban.
  • Január 17-én az EP felállított (397:158:69) egy új mechanizmust annak érdekében, hogy ha egy tagállam nem tartja tiszteletben a jogállamiság követelményeit, az Európai Bizottság visszatarthassa a pénzügyi támogatást.
  • Január 17-én azt is elfogadta az EP (426:152:45), hogy megháromszorozzák (az eddigi 642 millió euróról 2021 és 2027 között 1,834 milliárdra emelve) az uniós alapértékek és a jogállamiság előmozdítására fordított összeget.
Mik is ezek az európai alapértékek az Európai unióról szóló szerződés 2. cikke szerint:
„Az Unió az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait – tiszteletben tartásának értékein alapul. Ezek az értékek közösek a tagállamokban, a pluralizmus, a megkülönböztetés tilalma, a tolerancia, az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nők és a férfiak közötti egyenlőség társadalmában.”
Nincs az a józan ész, ami ezekben a szavakban, az európai judeo-keresztény civilizáció legnagyobb politikai vívmányainak támogatásában kivetni valót találna. És mégis: A Fidesz-küldöttség – soraiban a Délvidékről kooptált jogásszal – mindhárom jogállam-védő indítvány ellen szavazott! A második és a harmadik ügyben még az Európai Néppárt képviselőinek óriási többsége ellenében is.
Mivel a három parlamenti határozat egyike sem említi Magyarországot, az ellenszavazat csak úgy értelmezhető, hogy Orbán Viktor nem híve a jogállamnak és az Unió legalapvetőbb értékeinek. A jogállam helyén ő egyfajta jogászállamot hozott létre, amelyben (a leadott szavazatok kevesebb mint feléből kétharmados többséget fabrikálva) izomból átvert, akár retroaktív törvényekkel, einstandolással, gyűlöletpropagandával, a közmédia hazudozó pártszócsővé silányításával, a független média kiszorításával, valamint a bíróságok megbéklyózásával biztosítani tudja hatalma kikezdhetetlenségét, valamint hűbéreseinek végtelen gazdagodását (felcsúti csővezető haverja ma már az ország leggazdagabb milliárdosa) – mindezt uniós pénzekből.
Többek között az ilyen fifikus jogászhatalom ellen próbált tenni valami keveset az Európai Parlament, méghozzá mindhárom esetben jelentős többéggel. Ezzel szemben a különutas, alapérték-ellenes Fidesz-küldöttség „érvei”? Hát hogy Soros, Soros, Soros, valamint a migránsok, a migránsok meg a migránsok – ahogy azt Brüsszelből hazatérve Deutsch Tamás (akire komoly mondanivalót soha nem bíz a párt) el is magyarázta. Vajon Deli is hisz ebben az egyre nevetségesebb maszlagban, vagy csak úgy szavaz – évi százötvenezer euróért –, ahogy a budai várpalotából parancsolják?
Attól tartunk: keljen bár nyugaton a nap, olvadjanak ki a jéghegyek, fagyjanak be a tengerek, kukorékoljon bár éjfélkor a kakas, a Fidesz és pártkatonái talán még akkor is sorosozni fognak és a judeo-keresztény civilizációs alapértékek – meg a tisztesség – ellen szavaznak.

2019. január 23. 8:12
https://szabadmagyarszo.com/2019/01/23/partparancsra-mi-masert/
A nyitókép illusztráció az Európai Parlament üléséről (Halszemoptika: Vincent Kessler, Reuters) – A bal alsó sarokban Deli Andor hivatali portréja (Fotó: EP)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése