2020. szeptember 23., szerda

Ellenzéki vezetők: A választások bojkottja rossz és veszélyes ötlet volt


 
A szerbiai ellenzék vezetői (Fotó: Mitar Mitrović / RAS Srbija)

A parlamenti választások bojkottja rossz és veszélyes ötlet volt, értékelték a különböző ellenzéki pártok politikusai a Politikai pluralizmus a városokban és községekben a választások után elnevezésű rendezvényen.

Az ellenzéki politikusok szerint a bojkott miatt helyi szinteken a polgárok képviselők nélkül maradtak, így nincs, aki a hatalom munkáját ellenőrizze.

A rendezvényen egyebek közt Aleksandra Jerkov (Demokrata Párt), Nebojša Zelenović (Együtt Szerbiáért), Dobrica Veselinović (Ne davimo Beograd), Konstantin Samofalov (SDS), Pavle Grbović (Szabad Polgárok Mozgalma) is részt vett.

Aleksandra Jerkov (Fotó: P. Dimitrijević / RAS Srbija)

Aleksandra Jerkov, a Demokrata Párt alelnöke szerint a bojkott már a kezdetektől fogva veszélyes stratégiának bizonyult, és a közelgő fővárosi választások kapcsán felvetette a kérdést, hogy vajon megváltozott-e bármi is a bojkottnak köszönhetően.

Nebojša Zelenović, az Együtt Szerbiáért elnöke úgy véli, az ellenzék másként is felléphetett volna, és példának említette Šabac városát, ahol három lista, valamint a kisebbségek is indultak a választáson. Véleménye szerint, ha van kínálat, akkor sok minden megvalósulhat más városokban is.

Nebojša Zelenović (Fotó: Oliver Bunić / RAS Srbija)

Konstantin Samofalov szerint a pártok nagyot hibáztak, amikor a helyhatósági választásokat bojkottálták és hozzátette, az SDS sokat megtudott Vračar község haladó politikusairól, mivel pártjának vannak helyi tanácsnokai.

Pavle Grbović szerint a pártok teljesen megsemmisültek, és már nincs érdeklődés a politika iránt, annak ellenére, hogy soha sem volt annyira szükség politikával foglalkozni, mint most.

https://szabadmagyarszo.com/2020/09/22/ellenzeki-vezetok-a-valasztasok-bojkottja-rossz-es-veszelyes-otlet-volt/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése