2020. szeptember 12., szombat

Varjú Márta marad a Magyar Szó főszerkesztője


Varjú Márta újabb négy éven át a Magyar Szó főszerkesztője lesz (Fotó: Pannon RTV)

A Magyar Szó esetében semmi nem változik, vagyis újabb négy éven át Varjú Márta lesz a lap főszerkesztője, aki 2011 óta tölti be ezt a posztot, s a munkássága alatt olyan remek és egy kort meghatározó Pásztor-interjúk születtek, mint például ez itt:

Pásztor: „Rászorultak, mint tót a húgyos körtére” Egy politikai pályafutás (eddigi) legsze(rencsétlene)bb hasonlata

https://szabadmagyarszo.com/2017/07/15/pasztor-istvan-palyafutasanak-legszebb-hasonlata-kovetkezik/

Az egyetlen vajdasági napilap esetében az igazgató személye is marad, ami azt jelenti, hogy 2012. és 2016. után 2020-ban is a temerini Ökrész Rozáliát nevezi ki a Magyar Nemzeti Tanács a szeptember 18-ai ülésén. Az említett posztokra Varjún és Ökrészen kívül senki más nem adta be a pályázatát, így a TJGYT tagjai (Limburger József, Fremond Árpád, Juhász Attila, Verebélyi Árpád, Bencsik István, Erdődi Edvina, Végvári Angéla, Kabók Erika) egyhangúlag megszavazták az igazgató és a főszerkesztő kinevezését is. Utóbbi programjából egyértelműen kiderül, milyen irány várható a Magyar Szó napilap szerkesztéspolitikájában:

„Sem a mellékletek, sem a napi oldalak vagy rovatok tekintetében nagyobb változást nem javaslok. A járvány után, amikor visszatér a hétfői Sportvilág, némely oldalak másik napokra kerülnek, de nem szűnnek meg… A Magyar Szó 2024-ben ünnepli 80 éves fennállását. Ennek jegyében egész évben megszólaltatjuk hűséges olvasóinkat, akik a lapnak a különböző korszakát idézik majd fel.”

Ketten pert nyertek a Magyar Szó ellen „A két jogerős ítélet is bizonyítja, hogy egy pártlapról van szó”

https://szabadmagyarszo.com/2020/07/30/ketten-pert-nyertek-a-magyar-szo-ellen/

A Hét Nap Lapkiadó Kft. igazgatója László Edit marad, mivel más nem is pályázott erre a pozícióra.

A főszerkesztői posztért viszont igen nagy tülekedés volt, ugyanis beadta a pályázatát:

a jelenlegi főszerkesztő, a kishegyesi Talpai Lóránt,

a jelenlegi főszerkesztő-helyettes, a zentai Barát Tóth Lívia,

a hetilap újságírója, a szabadkai Kartali Róbert

is.

A Hét Nap igazgatóbizottsága (írjuk itt is le azért a hivatalos elnevezést, vagyis a Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testülete, amelyet Orosz Urbán Csilla, Barát Tóth Lívia, Brenner János, Faragó Csilla, Kartali Róbert, Kovács Elvira, Lackó Lénárd alkot) Barát Tóth Líviának szavazott bizalmat. A jelenlegi főszerkesztő-helyettes négy szavazatot kapott, Kartali Róbertre egy tag szavazott, míg a jelenlegi főszerkesztő, Talpai Lóránt nem kapott egy szavazatot sem (értelemszerűen Barát Tóth és Kartali nem szavazott, nem is vettek részt az ülés azon részén, amikor a főszerkesztő választás szerepelt napirenden).

A Magyar Szó és a Hét Nap Taggyűlési Jogokat Gyakorló testülete is arra kérte a tanácsot, hogy mivel a jelenlegi igazgató és főszerkesztő megbízatása szeptember 23-án lejár, sürgősséggel járjon el ez ügyben. Hogy ez az oka, vagy valami más, nem tudni, de az biztos, hogy

a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottság tagjainak véleményét egyelőre nem kérte ki az MNT, sem az igazgatói, sem a főszerkesztői pályázatok esetében.

https://szabadmagyarszo.com/2020/09/12/varju-marta-marad-a-magyar-szo-foszerkesztoje/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése