2021. március 23., kedd

Pásztor István: Vučić és Orbán között sok a hasonlóság

 

Orbán Viktor és Aleksandar Vučić (MTI)

Pásztor István, a vajdasági parlament és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kijelentette, hogy hasonlóságokat vél felfedezni Aleksandar Vučić és Orbán Viktor politikája között, ő pedig azt szeretné, ha mindketten „kitartanának és nem változtatnának hozzáállásukon” – olvasható a Danas napilapban megjelent interjúban.

„Amit tehetek, azt mindig meg fogom tenni, hogy segítségükre legyek” – mondta Pásztor, aki annak a véleményének adott hangot, hogy Vučić és Orbán „azt az értékrendek képviselik, miszerint a közérdek érvényre juttatása nem attól függ, hogy mekkora egy ország, hanem ez megbecsülés kérdése”.

Mindenkivel együttműködnek, keresik az érintkezési pontokat, az értelem szavával szólnak, de mindenekfelett a saját államuk érdekeit tartják szem előtt, és ez szerintem nem autokrácia” – mondta Pásztor István, aki szerint a két politikus úgy egészíti ki egymást „mint egyik kesztyű a másikat”.

Abban is nagyban hasonlítanak, hogy pártjuk sikerességéért harcolnak, de egy pártvezetőnek mindig és mindenütt ez a dolga” – mondta többek között Pásztor István.

https://szabadmagyarszo.com/2021/03/22/pasztor-istvan-vucic-es-orban-kozott-sok-a-hasonlosag/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése