2021. augusztus 19., csütörtök

Minden érintettet előállítani!

Az állam és a bűnszervezet élén is ugyanazok állnak?

2021. augusztus 17. 21:50

Miroslav Aleksić, a Néppárt alelnöke azt üzente kedden Aleksandar Vučićnak, hogy csak akkor áll majd minden gyanú felett, hogy nem állt kapcsolatban Veljko Belivuk bűnszervezetével, ha a belügyi szervek letartóztatnak mindenkit, aki kommunikált a bűnszervezet tagjaival, illetve ha előállítja azokat is, akiknek a szervezet szolgáltatást nyújtott.
– Ellenkező esetben te teremtetted a bűnszervezetet, hogy kiszolgálja az államvezetést – intézte Aleksić a szavait az államfőnek. Majd hozzátette, Szerbiában a bűnözés virágkorát éli. Hozzátette, Vučić az, akinek a jóváhagyására van szükség, bármi történik az országban, és a bűnözés csápjait is ő irányítja.
– Az ország teljesen szervezetlen, a bűnszervezettel ellentétben. Egyikért és a másikért is ugyanazok az emberek felelnek – hangoztatta Aleksić.
A sajtótájékoztatón elmondta, hogy Danijela Tešić – aki megfogalmazása szerint Vučić kedvenc fegyverkereskedőjének, Slobodan Tešićnek a lánya – lett a szerb Interpol munkatársa, a Külügyminisztériumból tették át a Belügyminisztériumba.
– Olyan illetőről van szó, akit az Interpol köröztetett, aki az Egyesült Államok feketelistáján szerepel. Lánya most a szerb Interpolban dolgozik, és a nemzetközi operatív rendőri együttműködésért felel – mondta Aleksić.
Részletezve a baráti és rokoni kapcsolatokat, arra is rámutatott, hogy a szerb Interpol vezetője, Milan Dimitrijević mély baráti kapcsolatot ápol Milan Kendijával, akit a Jovanjica-ügyben letartóztattak, és marihuánaültetvények biztosításával vádoltak meg.
– Kendija az ültetvény tulajdonosának, Predrag Koluvijának küldött üzenetében, miután Dimitrijevićtyel tárgyalt, azt írta: „Mikivel mindent megbeszéltünk, minden rendben lesz." Emiatt a Belügyminisztérium belső ellenőrzése több alkalommal is kihallgatta Dimtrijevićet. Egyelőre nem tartóztatták le – mondta Aleksić.

mh

https://www.magyarszo.rs/hu/4699/kozelet_kekfeny/248656/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése