2021. augusztus 2., hétfő

Színházi Kritikusok Egyesülete:

A cenzúrával való szembesülés a Kazimír és Karolina betiltása

Színházi Kritikusok Egyesülete: A cenzúrával való szembesülés a Kazimír és Karolina betiltása

2021. augusztus 2. 13:34.

Újabb reakció érkezett a Tanyaszínház idei turnéjának félbeszakítása, a Kazimír és Karolina című előadás betiltása kapcsán. A Szerbiai Színikritikusok és Teatrológusok Egyesületének elnöksége közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a Magyar Nemzeti Tanács szégyenletes döntése azt a félelmet kelti, hogy a cenzúra visszatér a szerbiai színházakba, és arra kéri a testületet, vizsgálja felül a döntését, írja a Tanjug.

Az egyesületnél állítják, hogy az okok egyáltalán nem világosak, viszont nagyon úgy tűnik, hogy a színházhoz semmi közük, sem a drámával, amit színpadra állítottak, sem pedig a társulattal, amely színre vitte a darabot.

Ennek a színháznak ugyanis formálisan nem tiltották meg, hogy játsszák az előadást, és azt elő is adják minden este Kavillón, de ellehetetlenítették, hogy turnézzanak vele, ami viszont a lényege és célja ennek a színháznak. Ezzel pedig a Tanyaszínház tulajdonképpen cenzúrával szembesült – írja az egyesület, amely azt javasolja, hogy az MNT tegye lehetővé a tájolást és bízza a közönségre a véleményezést.

https://www.szabadmagyarszo.com/2021/08/02/szinhazi-kritikusok-egyesulete-a-cenzuraval-valo-szembesules-a-kazimir-es-karolina-betiltasa/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése