2021. október 19., kedd

TÁMOGATJUK MÁRKI-ZAY PÉTERT

 KÖZLEMÉNY

Támogatjuk Márki-Zay Pétert!

 
2021. október 19. 14:01
 
A Magyar Mozgalom üdvözli Márki-Zay Péter magyarországi előválasztásokon elért vasárnapi győzelmét. Ezzel a hódmezővásárhelyi politikus lett a hatpárti ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje. Meggyőződésünk, hogy a jövő tavaszi parlamenti választásokon bekövetkező esetleges kormányváltás után Márki-Zay Péter személye jelenti majd a garanciát a határon túli magyarság számára, hogy továbbra is szoros, testvéri kapcsolatot ápolhassunk a nemzet egészével.
A jobb és bal oldal közötti folyamatos csatározások következtében a határon túli magyarság megítélése 15 év után újra egyre inkább negatívabb tendenciát mutat az anyaországban, még a magukat jobboldaliaknak vallók körében is. Ezzel a jelenséggel nap, mint nap találkozhatunk. Ennek okai közt említhetjük a diszkriminatív és a megvalósítás során számos visszaélést, korrupciós ügyletet sejtető támogatáspolitikát.
Mi itt Vajdaságban is tanúi vagyunk, hogy a valóban hasznos és szükséges támogatások mellett mennyi olyan kétes beruházás jön létre, amelynek létjogosultsága megkérdőjelezhető, megvalósításuk pedig visszaélésekre ad alkalmat. A VMSZ-es mutyilista kiszivárgása, a párthoz és a holdudvarához tartozó személyek mérhetetlen anyagi gyarapodása, a felduzzasztott áron szerzett ingatlanok, a pályázati rendszer kiskapuinak gátlástalan kihasználása mind-mind aláásta az emberek bizalmát. Az elmúlt évtized vajdasági magyar politikája szemmel láthatóan elbukott, a kisebbségi nemzetpolitika megtévesztő szólamai mögött kiárusították a magyarság bástyáit.
Márki-Zay Péter és a Mindenki Magyarországa Mozgalom vállaltan kiáll a határon túli magyarok további gazdasági és erkölcsi támogatása mellett, de határozottan és politikai oldalakra tekintet nélkül akar fellépni a korrupció és a visszaélések ellen. Több, mint 850.000 magyar választópolgár, köztük sok magyarországi lakcímmel rendelkező határon túli magyar vett részt az előválasztáson, ami nagyon erős jelzés arra, hogy Magyarországon változásokat akarnak az emberek és ezeknek végrehajtásához Márki-Zay Pétert találták a legalkalmasabbnak.
Mi itt leszünk és készen várjuk a változás, a demokratizálódó Magyarország pozitív hozadékát, amelynek mindannyian haszonélvezői leszünk majd. Hiszünk abban, hogy mi is újra megélhetjük a demokráciát, nem leszünk kiszolgáltatva egyetlen ember haragjának, szeszélyeinek. Nem párttagok, hanem szakemberek fogják vezetni közintézményeinket, iskoláinkat, nem második nyelv lesz az anyanyelvünk, hanem egyike a hivatalos nyelveknek a magyarok lakta önkormányzatokban, nem elköszönni fogunk gyerekeinktől a horgosi vagy a kelebiai határátkelők előtt, hanem a szomszéd utcában, itthon láthatjuk majd felnőni az unokáinkat. A Magyar Mozgalom partnere kíván lenni azoknak a magyarországi erőknek, amelyekkel közösen elérhetjük, hogy valóban minden vajdasági magyar ember haszonélvezője legyen az anyaország és a vajdasági magyarság kapcsolatainak és ezeket az erőket jelenleg Márki-Zay Péter testesíti meg.
A Magyar Mozgalom elnöksége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése