2024. január 12., péntek

A magyar lakosság az állami propagandakampányok ellenére is elfogadóbbá vált a melegek irányába

A Szabad Európa honlapja

2024. január 12.

Jó reggelt kívánunk! 
Legfontosabb cikkeink ma reggel:

A magyarok jobban félnek egy meleg, mint egy muszlim vagy cigány munkatárstól
A magyarok lényegesen kevésbé tolerálnák, ha a gyerekük fekete bőrű emberbe lenne szerelmes, mint ha egy kimondottan öregbe – áll többek között az Eurobarometer friss felmérésében. Munkatársként viszont jobban félnek egy esetleges meleg kollégától, mint egy muszlimtól vagy éppen egy cigánytól. A magyar népesség tizede rosszul érezné magát egy munkakapcsolattól ateista vagy fogyatékossággal élő munkatárssal, de például ennél is több magyar viszolyogna valamiért egy buddhista kollégától.

Négy feltételnek kell teljesülnie, hogy Orbán Viktor az Európai Tanács ideiglenes elnöke lehessen
„Van rá esély, de nem valószínű” – emelte ki brüsszeli tudósítónk podcastunkban Orbán Viktor váratlan új lehetséges pozíciója kapcsán. Bár a tisztség ceremoniális, különösképp a szóban forgó időszakban, a lehetőség beindíthat olyan folyamatokat, amelyekből a magyar kormány vesztesen jön ki.

174 milliós kölcsönnel indult a kormányközeli brüsszeli híroldal mögött álló cég
Jelentős kölcsönt kapott az indulásához a Brussels Signal brüsszeli híroldal mögött álló magyar cég. A vállalkozás tulajdonosa korábban a Fidesz tanácsadója volt. A tulajdonában álló másik híroldal, a Remix idén 98 millió forint magyar közpénzes támogatást kapott, és üzleti kapcsolatra lépett a korábbi Fidesz-szövetséges lengyel kormány támogatásából működő Sovereignty.pl híroldallal is.

Dél-Afrika népirtással vádolta meg Izraelt a Nemzetközi Bíróságon
Az Izraellel szembeni beadványt beterjesztő Dél-Afrika jogi képviselői palesztin civilek elleni célzott támadásokkal és népirtással vádolták meg a zsidó államot a hágai székhelyű törvényszék ülésén. Benjámin Netanjáhú izraeli kormányfő ezzel szemben védelmébe vette hazája fellépését. „Izraelnek nem áll szándékában Gáza tartós megszállása vagy a polgári lakosság kitelepítése. Izrael a Hamász terroristáival harcol, nem a palesztin lakossággal, és ezt a nemzetközi joggal teljes összhangban tesszük” – fogalmazott.

A német kancellár elítélte a szélsőjobboldali csoportok állítólagos deportálási mestertervét
Egy tényfeltáró oldal szerint szélsőjobboldali csoportok, köztük az Alternatíva Németországért (AfD) politikusai nemrég találkoztak Berlin közelében, hogy olyan tervről egyeztessenek, amelynek alapján hatalomra kerülésük esetén bevándorlók, közöttük német állampolgárok millióit toloncolnák ki az országból.
 
Amit még tudni érdemes
Habony-barátok építenek „nagykoalíciós” plázát a Puskás-metróállomásra (Válasz Online)
Ciklusokon átívelő gigamutyi előzte meg a Centrale néven futó projekt beindítását. Korábban a fővárost vezető SZDSZ, később a Fidesz-kabinet takarított el minden akadályt a grúz–izraeli Gagel család, azaz Habony Árpád barátai elől.

Végzettség nem számít, alsós tanítók már oktathatnak felsősöket és középfokú képzettséggel is lehet valaki óvodapedagógus (Népszava)
Egy idén januártól hatályos kormányrendelet értelmében az alsós tanítók már nyolcadik osztályig beoszthatók, óvónőként pedig középfokú végzettséggel is el lehet helyezkedni

 
Minden jót kíván a mai napra:
A Szabad Európa budapesti szerkesztősége

szabadeuropa@rferl.org    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése