2024. január 11., csütörtök

A NIN hetilap szerkesztőségének minden tagja felmondott

A NIN hetilap szerkesztőségének minden tagja felmondott

Miután Jelena Drakulić, a NIN Kft. új tulajdonosa bejelentette, hogy változtat a NIN szerkesztési koncepcióján, a hetilap szerkesztőségének összes tagja felmondott – írja a Danas.

A hetilap szerkesztőségének tagjai közleményben jelentették be döntésüket, amit azzal indokoltak, hogy az új tulajdonos nem biztosította őket arról, hogy a szerkesztéspolitika megváltoztatása ellenére továbbra is megalkuvás nélkül, kizárólag az újságírás szakmai követelményei által vezérelve tudják folytatni a munkájukat.

A NIN munkatársai egyben bejelentették, hogy egy új hetilapban folytatják munkájukat, ahogyan azt is, hogy Milan Ćulibirk, a NIN eddigi főszerkesztője is lemond tisztségéről.

A NIN munkatársainak a döntését követően a Danas és a Nova napilapot is kiadó, illetve az N1 és Nova S televíziós csatornák tulajdonosa az United Media Group bejelentette, hogy új hetilapot indít a szerbiai médiaszíntéren, amelyben a korábbi NIN hetilap teljes szerkesztősége folytatja a tevékenységét.

„Úgy gondoljuk, hogy a média színterén megnyílt egy tér egy új hetilap számára, amely a független és professzionális munka legmagasabb színvonalát örökli, és amelyet olyan csúcsszakemberek szerkesztenek és írnak majd, akik gondosan építették és megőrizték integritásukat az elmúlt évtizedek alatt”.

A NIN jelenlegi szerkesztősége Vesna Mališićtyal és Milan Ćulibrkával együtt az új hetilapban dolgozik, a kiadvány hamarosan országszerte az olvasók elé kerül. Az általuk eddig ápolt szerkesztői koncepció teljes mértékben megegyezik a United Media üzletpolitikájával, és ez a jövőben sem fog változni ” – áll a United Media közleményében.

https://szmsz.press/2024/01/10/a-nin-hetilap-szerkesztosegenek-minden-tagja-felmondott/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése