2024. szeptember 14., szombat

Magyar Péter személyes találkozót kért Sulyok Tamástól

Magyar Péter személyes találkozót kért Sulyok Tamástól - A cikkhez tartozó kép 

Fotó: mfor.hu 

Magyar Péter személyes találkozót kért pénteken Sulyok Tamás köztársasági elnöktől. A politikus szerint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjeként, több millió magyar ember nevében egyeztetne a Magyarországon lévő válsághelyzetről. A Tisza Párt elnöke emellett azt is kifogásolta, hogy a közmédiában már 215 napja nem kap élő megszólalási lehetőséget.

"Elnök úrral egyeztetni szeretnék több millió magyar ember nevében a hazánkban tapasztalható erkölcsi, jogi, politikai és megélhetési válságról, valamint a TISZA Párt programjáról", áll a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményben.

Elnök urat személyesen fogom tájékoztatni arról, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnökeként, több millió honfitársunk képviselőjeként 215 napja nem kapok élő megszólalási lehetőséget az évi száznegyven milliárd forint adófizetői pénzből működő közmédiában, számol be a közlemény.

A Tisza Párt elnöke pénteken címzett levelében kért személyes találkozót Sulyok Tamás köztársasági elnöktől. Magyar Péter Facebook-bejegyzésében ismertette, hogy szeretne „több millió magyar ember nevében” beszélni a Magyarországon tapasztalható „erkölcsi, jogi, politikai és megélhetési válságról, valamint a Tisza Párt programjáról”.

Magyar Péter levelében úgy fogalmazott, hogy jelenleg olyan „szokatlan helyzet” áll fenn a magyar politikai életben, hogy a Tisza Párt a választópolgárok egyre nagyobb bizalmát élvezi, miközben nem rendelkezik képviselettel az Országgyűlésben és a közmédiában sem.

Elnök urat személyesen fogom tájékoztatni arról, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnökeként, több millió honfitársunk képviselőjeként 215 napja nem kapok élő megszólalási lehetőséget az évi száznegyven milliárd forint adófizetői pénzből működő közmédiában

– írta közösségi oldalán Magyar Péter.

Hozzátette, hogy a jelenlegi állapot sérti a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit is.

Az Index közlése szerint az IDEA Intézet legújabb, reprezentatív mérése alapján ha most szeptemberben tartanák a parlamenti választásokat, akkor a Fidesz–KDNP végezne az élen, szorosan a nyomában a Tisza Párt, a DK és a Mi Hazánk pedig óriási hátránnyal, de még elérné a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékot.

Bár abban a Medián mérései is megegyeznek, hogy a Fidesz–KDNP az első helyen végezne egy esetleges előrehozott országgyűlési választáson, a számok némileg módosulnak: náluk a kormánypártok 43 százalékon állnak a választani tudó biztos szavazók körében, a Tisza pedig már 5 százalékon belül, 39 százalékkal ostromolja a kapukat. A teljes szavazókorúaknál is hasonlóan alakul az eredmény, ott még 5 százalékpont a Fidesz–KDNP előnye.

https://www.vajma.info/cikk/magyarorszag/25874/Magyar-Peter-szemelyes-talalkozot-kert-Sulyok-Tamastol.html7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése