2011. szeptember 30., péntek

Belgrádi állásfoglalás: meg kell őrizni a Vajdaság etnikai sokszínűségét

A vajdasági intézményeknek, a rendőrségnek és a helyi önkormányzatoknak mindent meg kell tenniük azért, hogy közös erőfeszítéssel megőrizzék a közrendet és a békét, a biztonságot, a nemzetek közötti jó viszonyt és a kölcsönös megbecsülést.
Ezt hangsúlyozza a szerb kormánynak az a közleménye, amelyet az Ivica Dačić szerb belügyminiszter és Egeresi Sándor vajdasági képviselőházi elnök között lezajlott tárgyalásokról adtak ki csütörtökön délután Belgrádban.
A Temerinben történt legutóbbi eseményekkel kapcsolatban a tárgyalófelek egyetértettek abban: "nem szabad megengedni a szélsőséges nézetek szószólóinak, hogy veszélyeztessék a kölcsönös bizalom alapjait és az együttélést". "Közös erővel kell törekedni arra, hogy megmaradjon a Vajdaság etnikai sokszínűsége, s hogy mindenki szabadon kinyilváníthassa bárminemű különbözőségét másoktól" - olvasható a közleményben.
A dél-bácskai városban az utóbbi néhány hétben több etnikai indíttatású verekedés és bántalmazás történt magyar és szerb fiatalok között. A rendőrség néhány verekedőt őrizetbe vett. (MTI, Beta)
http://www.vajma.info/cikk/szerbia/15427/Belgradi-allasfoglalas-meg-kell-orizni-a-Vajdasag-etnikai-sokszinuseget.html, 2011. szeptember 29. [22:34]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése