2011. szeptember 24., szombat

,,Fasiszta“ magyarok az ,,európai” Szerbiában?

Közlemény

Beigazolódott az, amitől minden magyar tarthatott. A szerb kormány mégsem iktatja ki a vagyon-visszaszármaztatásról szóló törvényből a kollektív bűnösség elvét, annak ellenére, hogy erre korábban hajlandóságot mutatott. Ha a törvényt ilyen formában fogadják el, az azt fogja eredményezni, hogy Szerbiában háborús bünösökként tekintenek a magyarságra, ráadásul ezt törvényben rögzítik, és a második világháború alatt és után kárt szenvedett délvidéki magyarok nem részesülhetnek vagyon-visszaszármaztatásban.
Most már a napnál is világosabb: a szerb pártok kivétel nélkül úgy tekintenek a délvidéki magyarokra, mint fasisztákra, akiknek bűnhődniük kell. Ebben teljes az egyetértés a radikális szerb pártok és az ún. ,,európai, demokrata és liberális” értékrend képviselői között. A választások közeledtével ezeknél a pártoknál majd újra jön a mézesmadzag, amelyet elhúznak a magyar választópolgár előtt, hogy plusz szavazatokat szerezzenek.
A Magyar Remény Mozgalom bízik benne, hogy a VMSZ parlamenti képviselői a nagy nyomás ellenére is kitartanak azon közös álláspont mellett, amely a 2011. szeptember 10-i szabadkai kerekasztal megbeszélésen került elfogadásra. A magyar kormányt pedig kérjük, hogy járjon közben az Európai Uniónál is azért, hogy gyakoroljanak nyomást Szerbiára a kollektív bűnösség intézményének gyakorlása miatt.

László Bálint
Az MRM elnöke

Szabadka, 2011. szeptember 23.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése