2011. szeptember 28., szerda

Két személy őrizetben a temerini incidens miatt


Az újvidéki rendőrség ma közölte, őrizetbe vett két kiskorú temerini személyt, N.P.-t és R.F.-et azzal a gyanúval, hogy súlyos sérülést okoztak a boldogasszonyfalvai B.O.-nak.
A közlemény szerint kettejüket azzal gyanúsítják, hogy hétfőn 15.30 óra tájt Temerinban megverték a 16 éves B.O.-t, és súlyos testi sérüléseket okoztak neki.
A fiúnak eltörött az orra és az egyik ujja, a kórházi ellátás után hazaengedték. A rendőrség szerint feltételezhető, hogy az incidens etnikai indíttatású volt.
Bojan Pajtić tartományi kormányfő és Muškinja Heinrich Anikó tartományi ombudsman azt követelték az illetékes szervektől, hogy sürgősen találják és büntessék meg az utóbbi időben Temerinben történt incidensek elkövetőit.
„Az ilyen jellegű erőszak Vajdaság multietnikus jellege és az itteni polgárok békés egyemás mellett élése elleni támadás”, emelte ki Pajtić. Adatai szerint az újvidéki rendőri közigazgatási területen, ahová Temerin község is tartozik, az elmúlt egy évben 50 százalékkal csökkent a nemzeti indíttatású incidensek száma. Ezért ez a helyzet, mondja, az állami szervek, az iskola, a rendőrség és a szociális védelmi központ összehangolt akcióját igényli. Pajtić megemlítette azt is, hogy kiskorúakról lévén szó, ezeknek a gyerekeknek a szüleivel is el kellene beszélgetni.
Muškinja Heinrich Anikó kiemelte, össze kell békíteni az incidensben résztvevő feleket mediátorok bevonásával. Szavai szerint a tartományi ombudsman intézménye minden meghatalmazásável élni fog, hogy kiküszöbölje az ilyen szituációhoz vezető helyzeteket. (021)
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12390/Ket-szemely-orizetben-a-temerini-incidens-miatt.html, 2011. szeptember 27. [20:55]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése