2011. szeptember 27., kedd

Magyar Remény Mozgalom

Közlemény

A szerb nyelvű sajtóban zajló magyarellenes médiahisztériának máris meglett az eredménye. Szeptember 26-án szerb és magyar középiskolások verekedtek össze Temerinben. Információink szerint a parkban történt összecsapást egy szerb nemzetiségű tanuló kezdeményezte, megütve magyar társát, aminek következményeként verekedésre került sor a középiskola magyar és szerb tanulói között. Úgy tudjuk, hogy a verekedést kezdeményező személyt kórházba is szállították. Temerin utcáin soha nem látott rendőri jelenlétet tapasztaltató.

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) a legerélyesebben elítéli az erőszak minden formáját, és egyben felszólítjuk az illetékeseket, hogy elfogulatlanul járjanak el a legújabb incidensben és a felelősöket büntessék meg. Az esetleges felbujtókat pedig kutassák fel, és az elmúlt időszakban sorozatosan valótlanságokat és pontatlanságokat megjelentető médiumok felelősségét is vizsgálják ki.

Egyúttal követeljük, hogy az újvidéki helységnévtábla magyar feliratának lefestőit, valamint az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ épületét szétverő huligánokat is a legrövidebb időn belül kerítsék kézre.

Temerin, 2011. szeptember 26.

Oláh Róbert
ügyvezető alelnök
Magyar Remény Mozgalom
Központi Iroda – MRM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése