2011. szeptember 27., kedd

Egyértelmű üzenet


Közlemény
A Radanováci helyi közösség elnöksége felháborodással és megbotránkozással tapasztalta szeptember 26-ára virradóra, a területén működő óvoda épületének, udvarának és játszóterének vandál módon való megrongálását.
A játszótér kisvonata, mi az idők próbáját becsülettel állta és vígan dalolta csoda országból érkező és induló gyermeki örömöt, mára feszítővassal „kisiklatva pályájáról” és üvegtörmelékkel behintve, alkalmatlanná vált funkciója betöltésére. Ugyanúgy, mint a csúszda. A 3, 5 magasan levő lámpák letépve és a homokozóban széttörve, a magyar tagozatú óvoda öltözője üvegtörmelékkel volt terítve.
Egyértelmű üzenet. Ki ellenszegül, ki ellentmond a szürke eminenciának, így jár, összetöretik.
Az elnökség meggyőződése, hogy a félművelt ember csoportok politikai feszültségkeltésre tett cselekvése sikertelen marad. Az elnökséget hitében és akaratában megerősítve, hogy az út min járni kezdett, a jó irány, folytatja munkáját, épít tovább.
Az elkövetők tettére nincs mentség, történt mindez bármilyen gondolattól vezérelve vagy akár vezényszóra. A helyi közösség vezetősége ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, a hatóságtól gyors és hatékony munkát követel.
Szabadka, 2011. szeptember 26.

Almási Szilárd
Vajdasági Magyar Demokrata Párt
Elnökség
Vajdasági Magyar Demokrata Párt, HÍRLEVÉL, IX. évf. 214. szám, 2011. szeptember 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése