2017. június 20., kedd

Morvai és Gaudi strasbourgi beszélgetéseGazdasági szankciókkal térdre kényszerítheti-e Magyarországot az EU migráció-ügyben? A másik téma: a délvidéki magyarok jogvédelmére kötelezte az EU Szerbiát! 

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Folyamatos a fenyegetőzés az európai uniós források megvonásáról, gyakorlatilag Magyarország gazdasági térdre kényszerítéséről. Bekövetkezhet-e az, hogy meg kell hajolunk az Európai Unió akarata előtt, és teret kell engednünk a tömeges bevándorlásnak? Amennyiben lehetséges ez a forgatókönyv, akkor hogy tudjuk megakadályozni ennek bekövetkezését? Mit kell tudni a Magyarország melletti szolidaritási mozgalomról, amelyet Morvai Krisztina indított?

A másik téma: Hogyan biztosítható, hogy az Európai Unió által Szerbia számára megszabott kötelezettségek – a délvidéki magyarok jogvédelme érdekében – valósággá válnak? Hogyan tudják segíteni a különböző érintett és érdekelt erők – így a magyar kormány, a magyarországi és délvidéki civil és jogvédő szervezetek, valamint politikai pártok – az Európai Unió által a nemzeti közösségekre vonatkozóan megszabott kötelezettségek tényleges teljesítését és érvényre juttatását? Erről a két témáról beszélgetett Dr. Morvai Krisztina EP képviselő és Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, nemzeti jogvédő, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője.

A beszélgetés itt érhető el:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése